Ultima oră

O pisică „acrobată” din Focșani, ajutată de pompieri să „revină la sol”

Ziarul de Vrancea
12 nov 2023 4337 vizualizări
foto: stirile pro tv
foto: stirile pro tv

Prezența pompierilor pe strada Revoluției din Focșani, sâmbătă seară 11 noiembrie 2023 după ora 22:00 i-a făcut curioși pe locatarii din zonă, îngrijorați de existența unei situații dramatice. Dar răspunsul venit din partea pompierilor i-a liniștit, urmând să o înceapă o misiune comună, de adoptare a pisicii „cățărătoare”

Răapunsul pompierilr vrânceni:

ISU Vrancea, 11.11.2023, ora 22 20 Este o misiune pentru salvare animale: o pisica rămasă intr-un copac.

Câteva sfaturi utile în astfel de situații:

Pisicile sunt cele mai pricepute feline cand vine vorba de cataratul in copaci, insa coboratul este o adevarata problema pentru unele dintre ele.

Daca te afli in aceasta situatie exista cateva metode pe care le poti incerca inainte sa suni la pompieri. Iata ce poti face:

1. Nu te panica

Nu vei putea sa dai singur pisica jos din copac daca vei intra in panica. Ia in calcul faptul ca odata ce s-a urcat in copac si nu mai poate cobora, cu siguranta este speriata. In cazul in care te vei stresa, vei transmite aceste emotii si animalului, care este deja destul de speriat.

Cel mai important este ca in astfel de situatii sa te porti natural si sa vorbesti cu ea pastrand acelasi ton ca intotdeauna, pentru a o calma.

Daca acest lucru nu functioneaza si pisica ramne tot in copac, lasa-o singura o scurta perioada de timp. Este foarte probabil ca in lipsa ta sa se dea jos.

Atentie - Nu lasa multimea sa stea langa copac! In cazul in care s-a adunat o mare de oamnei in jurul vostru, pisica va refuza sa se dea jos. Indiferent daca acestia fac sau nu galagie , felina se va speria si va prefera sa ramana pe loc pana cand acestia vor pleca.

2. Ademeneste-o cu mancare

In cazul in care pisica sta de ceva vreme in copac si ii este frica sa coboare, pune la baza lui mancarea ei preferata. Este bine sa optezi pentru hrana umeda si nu pentru una uscata.

Daca ii este foame si simte mirosul mancarii sansele sa coboare sunt foarte mari, mai ales cand nu a mai mancat de mult timp sau este foare pofticioasa si mancacioasa de felul ei.

De asemenea, poti face acelasi lucru si cu recompensele sau gustarile ei favorite.

3. Pune litiera pisicii langa copac

Instinctul isi poate spune cuvantul si in astfel de cazuri. O pisica invatata la litiera nu isi va face niciodata nevoile in copac. Asadar, scoate litiera din casa si pune-o la baza copacului. Chiar daca pe moment nu are nevoie de ea, cu siguranta va avea mai tarziu.

4. Pune seminte pentru pasari langa copac

Apeleaza la instinctele ei de vanator si pune langa copac firimituri de paine si/sau seminte. Indeparteaza-te apoi de acestea si asteapta pana cand vrabiutele vor veni sa manance. Este foarte posibil ca pisica sa coboare pentru a vana.

5. Protejeaza-te

In cazul in care toate aceste metode esueaza, va trebui sa te pregatesti pentru a te urca dupa ea. Ia-ti cateva masuri de protectie si apeleza la ajutorul unui prieten sau al unui vecin.

Chiar daca in mod normal pisica este foarte blanda din cauza sperieturii te poate ataca. Asadar imbraca-te cu o pereche de pantaloni lungi si o bluza cu maneca lunga, chiar daca afara este foarte cald. Hainele te vor proteja de eventualele zgarieturi. Totodata, este indicat sa-ti pui si o pereche de manusi mai goase.

6. Urca-te dupa pisica

Ia o scara inalta si fa-ti un plan de actiune. Roaga un prieten sa stea la baza copacului si sa tina scara, pentru a preveni accidentele neplacute. Nu uita sa iei in calcul faptul ca odata ce ajungi la pisica si o tii in brate, va fi dificil sa coborati impreuna. Asadar, ar fi bine sa iei cu tine o traista incapatoare sau un rucsac, pe care sa le poti tine pe umar. Cand te apropii de pisica vorbeste-i pe un ton calm si incearca sa o convingi sa vina la tine, in cazul in care nu ajungi pana la ea. In acest mod vei avea mai multe sanse sa o recuperezi. Pune-o in sacosa si astfel te poti catara si cobora in siguranta.

7. Cheama ajutoare

Daca si aceasta metoda da gres nu-ti ramane decat sa apelezi la serviciile de interventii. Poti apela la serviciile pompierilor sau la serviciul pentru protectia animalelor , daca exista unul in zona in care locuiesti.(acasă.ro)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.