Ultima oră

Mini-Ştiri: Pedeapsă majorată pentru mită la poliţist

Ziarul de Vrancea
14 oct 2013 900 vizualizări
Curtea de Apel de la Galaţi a majorat de la patru luni de închisoare la un an, tot cu suspendare, pedeapsa pentru Manuel Rafael Tudor, bărbatul de 21 de ani din Mărăşeşti care, după ce a fost prins conducand fără permis, a încercat să-i ofere poliţiştului mită

Judecătorii au mărit şi termenul de încercare pe perioada suspendării condiţionate a pedepsei de la 2 ani şi patru luni la trei ani, şi au înlocuit şi temeiul juridic al confiscării sumei de 1.000 lei şi 40 euro. Conform materialului de urmărire penală, Tudor, care se afla la volanul unui VW Touareg, a fost oprit pe 11 aprilie pe B-dul Independenţei şi, după ce poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis, i-au întocmit acestuia dosar penal. Bărbatul l-a căutat apoi pe agentul şef adjunct pentru a-l convinge să distrugă documentele şi să-l ierte, contra sumei confiscate ulterior. Cand a venit să dea banii s-a întalnit cu lucrătorii de la DGA şi cu procurorul, care l-au prins în flagrant. Decizia de la Galaţi nu este definitivă şi poate fi contestată în recurs. (G. S.)

Un hoţ de struguri şi unul de pomi

Sambătă seara, poliţiştii din Păuneşti l-au depistat pe Vasile D., 31 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, în timp ce fura struguri din via lui Iulian S., 21 ani, din localitate. Cantitatea de struguri sustrasă a fost predată persoanei vătămate după intervenţia poliţiei. Tanărul oltean, care îşi face veacul prin Vrancea, s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat. În această toamnă a fost înregistrat un număr record de furturi din recoltele vrancenilor. Şi un bărbat de 61 de ani din Mera a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori după ce a fost prins cu materialul lemnos în drum către casă. Nicolae P. a fost trimis în judecată pentru că, în perioada ianuarie- februarie 2013, a mers în propria pădure şi a doborat 8 arbori. Prejudiciul creat fondului silvic se ridică la suma de 1.265 lei, sumă cu care Ocolul Silvic Focşani s-a constituit parte civilă. (D.C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.