Ultima oră

Două CUTREMURE au avut loc sâmbătă noaptea în Vrancea

Ziarul de Vrancea
13 oct 2013 1329 vizualizări
Două cutremure s-au succedat sâmbătă, la 23.37, şi duminică la 00.23, în zona sesimică Vrancea, respectiv Vrancea - Buzău, informează Institutul Naţional penru Fizica Pământului (INFP).

Cele două cutremure au avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter.

Primul cutremur s-a produs la o adâncime de 138 de metri, în vecinătatea oraşelor: Focşani (38km), Covasna (44km), Râmnicu Sărat (45km), Mărăşeşti (46km), Târgu Secuiesc (55km), iar cel de-al doilea, la 127 kilometri adâncime, lângă Covasna (41km),Vălenii de Munte (50km), Râmnicu Sărat (52km), Buzău (54km), Târgu Secuiesc (56km).

Un alt cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la 11.58, în zona Vrancea.

 

În urmă cu o săptămână, aceeaşi zonă seismică a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

 

www.mediafax.ro

 

Cititi si  Un cutremur s-a produs, astăzi, în Vrancea

 

 

 

 

Două CUTREMURE au avut loc noaptea trecută

în Vrancea.

Ce spun specialiştii


Două cutremure de magnitudine 3,0 pe scara Richter s-au produs noaptea trecută în Vrancea. Primul seism a avut loc la ora 23.37, la o adâncime de 138 km, iar cel de-al doilea la ora 00.23, la o adâncime de 127 km, informează România TV.

 

Doua CUTREMURE au avut loc noaptea trecuta in Vrancea

Două CUTREMURE au avut loc noaptea trecută în Vrancea-Foto:romaniatv.net

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului a explicat că seismele din Vrancea sunt o replică a cutremurului de 5,5 pe Richter produs în aceeaşi zonă săptămâna trecută.

"Ce se întâmplă acum sunt un fel de replici, au apărut mai târziu decât ne aşteptam. Ele reprezintă o activitate absolut normală şi e bine să apară astfel de replici, o eliberare completă a zonei. În continuare Vrancea reintră în regimul normal şi poate să apară cutremurele pe care le ştim de obicei, mici sau moderate, pot fi şi de 4 dar care apar în fiecare lună şi au o anumită rată de producere", a declarat Radulian.

Un alt seism a mai avut loc în aceaşi zonă ieri, la ora 11.38. Magnitudinea a fost de 3,5 pe Richter, la o adâncime de 140 km. Cutremurul nu a fost urmat de replici.

Duminica trecută, un cutremur de magnitudine 5,5 pe Richter s-a produs în zona Vrancea, la ora 04.37, la o adâncime de 134 de kilometri. Seismul a fost cel mai puternic din ultimii patru ani şi s-a resimţit şi la Chişinău.


www.romaniatv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.