Ultima oră

VIDEO!!! Nu s-a rezolvat nici acum problema „cabliştilor”

Aurelian Ivan
2 sep 2013 1182 vizualizări
Discuţiile au rămas în „aer” precum cablurile suspendate de stalpi între cablişti şi autorităţile municipale

Obligativitatea trecerii cablurilor în subteran în termen de doi ani starneşte nemulţumiri din partea operatorilor din domeniu. Întalnirea programată ieri între operatorii de cablu şi oficialii Primăriei municipiului Focşani, în privinţa coborarii cablurilor de pe stalpi în subteran, a avut loc, dar nu s-a concretizat mai nimic. Au participat la această discuţie reprezentanţii UPC România, BP Office&Service SRL şi RCS&RDS SA, principalii jucători de pe piaţa locală. Discuţiile au orbitat în jurul „o să fie”, „o să facem”. Explicit, Primăria Focşani se laudă că în urma lucrărilor de reabilitare din oraş se vor „îngropa” ţevi prin care va putea fi introdusă reţeaua cabliştilor, numai că reprezentanţii firmelor nu au văzut cum arată infrastructura. Şi de aici s-au iscat cateva discuţii cum că această soluţie ar putea afecta calitatea semnalului dacă aceste ţevi sunt în paralel cu cablurile de curent electric. „Părerea mea este că ar trebui să nu mai lungim această discuţie, mergeţi şi vedeţi exact despre ce este vorba, vă dăm planşele cu tot ce înseamnă străzile pe care noi intervenim. Veniţi cu propuneri pentru ca să facem corect tot ceea ce facem”, a spus Decebal Bacinschi, primarul oraşului Focşani. Întalnirea de ieri la Primărie vine după o alta care a avut loc în data de 26 august. Atunci, reprezentanţii unei companii de televiziune prin cablu au depus o plangere prin care au susţinut că nu pot în doi ani de zile să realizeze lucrările de trecere în subteran a tuturor cablurilor. Concret, UPC a formulat în această lună o plângere prealabilă către Consiliul Local al municipiului Focşani, prin care cere revocarea a două hotărâri adoptate în şedinţa ordinară de luna trecută, prin care municipalitatea obligă cabliştii să treacă în subteran toate reţelele aeriene. Consiliul Local Focşani a aprobat luna trecută o hotărâre prin care obligă operatorii să ”treacă” în subteran reţelele în maxim doi ani de zile, pentru că actuala infrastructură aeriană este suprasolicitată. În plus, cablurile care atarnă pe stalpi, prin copaci şi balcoane dau un aspect mai mult decat inestetic oraşului, după cum atrag atenţia sepcialiştii inclusiv în Planul Urbanistic General. Practic, operatorii de telecomunicaţii, respectiv cablu TV, internet, telefonie, nu mai pot să realizeze reţele noi decât în subteran, iar pe cele vechi trebuie să le coboare de pe stâlpi. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de vrancea puteţi vedea imagini de la întalnirea dintre ‚cablişti” şi oficialii municipalităţii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.