Ultima oră

Pasiunea de vanâtor costă, dar te duce şi la psiholog

Aurelian Ivan
8 iul 2013 2093 vizualizări
Cei 900 de posesori de arme letale riscă să îşi piardă dreptul de port armă dacă nu îşi depun actele pentru a prelungi valabilitatea permisului

Numărul armelor de foc letale în Vrancea a ajuns la cifra de 1.400. Cei mai mulţi sunt membrii vanători care deţin aceste arme de foc şi în general sunt folosite în contextul partidelor de vanătoare organizate de asociaţiile de profil din judeţ. Ca să folosească aceste arme, posesorii lor au nevoie de permisul de port armă. Numai că acest permis este valabil doar 5 ani, după care este nevoie de un număr de documente şi avize  pentru a-i prelungi valabiliatea, prin care se demonstrează sănătatea fizică şi psihică a posesorului de armă. Sunt mulţi posesori de armă care dacă în acest an nu vor prezenta aceste documente riscă să le fie anulat acest permis şi nu îl vor putea redobandi decat după doi ani. “În cursul anului 2013 urmează a se prezenta pentru prelungirea permisului de armă un număr de 908 titulari de permise de armă. În cazul neprezentării în termenul stabilit, organele de poliţie sunt obligate să ia măsura anulării permisului de armă”, a precizat comisarul Vasile Ochean, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Vrancea. Pentru a putea să-şi vizeze permisul, deţinătorii trebuie să aducă la Poliţie armele înscrise în permis şi următorele documente: fişă medicală, aviz psihologic, cazier judiciar, copii după permisul de armă, permisul de vânătoare permanent şi actul de identitate. Pasiunea de a fi vanător, costă. “Cand ai un hobby sau o plăcere, plăcerea costă, cartuşe, taxa anuală de vanător, într-un an se ajunge la peste 2.000 de lei cheltuială. Ca să fii membru vanător, să deţi o armă letală, vă daţi seama că treci printr-un cotrol medical şi pe la psihitrie şi peste tot. Nu poate deţine oricine armă”, ne-a spus un pasionat al vanătorii. În Vrancea sunt peste 2.200 de deţinători de arme, 800 dintre aceştia au arme neletale şi 1.400 arme letale. (A. IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.