Ultima oră

Elveţienii trimit sirene în comunităţile de rromi din Vrancea

Aurelian Ivan
26 iun 2013 1461 vizualizări
Poliţiştii de la posturile din Homocea şi Slobozia Bradului au primit ieri noile maşini de poliţie, care ar trebui să intervină rapid în caz de furt şi scandal u chiar dacă au maşini, poliţiştii nu prea au benzină

Cele două autoturisme de poliţie venite în Vrancea au fost date ieri poliţiştilor care le vor folosi în prinderea infractorilor. Autoturismul Dacia Duster a fost preluat de Slobozia Bradului, pentru că este o zonă mai deluroasă. În comună sunt  5.700 de locuitori, din care peste 4.000 sunt declaraţi rromi. A doua maşină, Loganul, inscripţionat şi dotat cu sirenă, va fi folosit în Homocea, unde populaţia depăşeşte 7.000 de persoane. Şi aici locuieşte o comunitate mare de etnici rromi. Poliţiştii spun că maşinile au venit special pentru aceste zone. Elveţienii au contribuit printr-un program la alocarea de bani pentru aceste autoturisme de intervenţie. În toată ţara au fost 69 de astfel de autoturisme date Poliţiei Romane. „S-a plecat de la conceptul de promovare a poliţiei de proximitate în mediul rural, îndeosebi în cele cu populaţie de etnie rromă şi defavorizate socio-economic”, a spus comisarul şef Vasile Marin, şeful Serviciului de Ordine Publică. Conform statisticilor, aici se înregistrează şi o creştere a infracţionalităţii. „Există o rată a infracţionalităţii mai mare în aceste două comune, Slobozia Bradului şi Homocea, faţă de alte comune, însă aceasta este justificată şi prin numărul mare al populaţiei”, a explicat şeful de la Ordine Publică. În principal, problemele consemnate în cele două comunităţi sunt furturile şi scandalurile. Dacă luăm în considerare infracţiunile de natură economică, în Slobozia Bradului principala problemă este ce legată de colectarea de fier vechi, iar în Homocea, sacrificarea şi vanzarea de animale. Neajunsurile poliţiştilor răman în continuare cele legate de combustibil, după cum spun aceştia. De asemenea, ar fi probleme şi în privinţa consumabilelor, produselor de papetărie, tuşuri la imprimante, etc. Se mai adaugă aici şi faptul că parcul auto începe să îmbătranească, conform declaraţiilor lui Vasile Marin. Este un semnal de alarmă pentru că autoturismele sunt aceleaşi din 2006, adică vechi de şapte ani. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, acum 3961 zile, 6 ore, 19 minute, 57 secunde
De hotii de la Timboesti nu ziceti nimic. Ii acopera primarita caci e de aceeasi etnie cu ei .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.