Ultima oră

Bloggerii vranceni vor degusta vinurile Vincon

Silvia Vrînceanu Nichita
19 apr 2013 2421 vizualizări
Vincon SA, unul dintre cei mai mari producători de vin şi distilat de vin din România, îi invită pe bloggeri să deguste licorile puse la păstrare în cramele Paradis din Focşani şi Beciul Domnesc de la Odobeşti.

După ce toamna trecută jurnaliştii au vizitat podgoriile companiei şi au văzut ce iese de pe mana oenologilor de aici, a venit randul bloggerilor, unii dintre ei chiar degustători cu diplome, să intre astăzi în culisele afacerii conduse de Luchi Georgescu. Cum se apropie sărbătorile pascale, iar licorile lui Bachus vor fi la mare căutare, bloggerii vor degusta în principal vinurile din gama super premium pentru Horeca. Este vorba despre Gama Ambrosio, o selecţie super premium de vinuri destinate preparatelor fine, gourmet, servite în restaurante şi hoteluri, care a fost lansată în decembrie 2012. „Ambrosio este un vin creat special pentru timpul liber, atât de preţios”, spun cei de la Vincon. Bloggerii vor avea o întalnire cu directorii companiei, care le vor dezvălui cum se produce, se păstrează, se alege şi cum se asortează un vin pentru o masă deosebită. Georgel Costache, oenolog Vincon, a pregătit mai multe vinuri care vor fi testate de membrii Blogosferei din Vrancea. Înfiinţată în 1949, Vincon România a fost privatizată în 1999, Luchi Georgescu fiind de atunci şi preşedintele companiei. Compania deţine 1.580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi. Cea mai cunoscută dintre cele 12 crame ale companiei este Beciul Domnesc de la Odobeşti, monument istoric, unde se păstrează peste 100,000 sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. În crama Crama Paradis din Focşani se păstrează 4,200 de butoaie din stejar, cea mai mare rezervă de distilat de vin din Sud-Estul Europei, potrivit celor de la Vincon. Aici se produc vinarsurile JAD, învechit 35 ani, Mioriţa 25 ani şi Mioriţa 15 ani. Compania are în portofoliu sortimente de vinuri pe toate segmentele de consum, însă cea mai cunoscută este gama Beciul Domnesc (Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir şi Riesling, Fetească). În ultimii ani Vincon încearcă să pună mai mult accentul pe calitate decat pe cantitate, aşa că oficialii companiei sunt interesaţi ca bloggerii, vehicule bune de comunicare în mediul online, să vorbească despre vinurile lor şi chiar să le recomande celor care le viziteaza blogurile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.