Ultima oră

VIDEO!!!Prea ca la noi! La final de iarnă Vrancea a primit parazăpezi

Aurelian Ivan
6 feb 2013 6274 vizualizări
Partea comică este că parazăpezile sunt incomplete

Mult aşteptatele parazăpezi au ajuns în Vrancea, după ce a trecut viscolul. La trei luni însă de cand au fost solicitate şi după ce zile întregi şoferii de tiruri din toată ţara au fost „sinistraţi” în Vrancea, din cauza drumurilor blocate de zăpadă. Nu mai vorbim că, după ce au ajuns atat de tarziu, nu sunt nici folosibile pentru că le lipsesc suporturile metalice. Cine ştie cat va dura pană vor ajunge şi aceste suporturi ca să poată fi instalate parazăpezile acolo unde le este locul. Trecand peste acest „neajuns”, este un caştig măcar pentru anul viitor. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADR) a trimis parazăpezile în judeţ la insistenţele Instituţiei Prefectului. „Niciodată nu e prea tarziu, bine că au venit. Noi suntem mulţumiţi că au venit şi suntem şi noi curioşi cum vor funcţiona. Nu a venit partea de susţinere metalică, urmează să fie trimisă”, ne-a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu.

Aţi auzit de parazăpezi naturale?

 La nivelul judeţului nostru nouă drumuri naţionale şi judeţene sunt predispuse înzăpezirii pentru că vantul bate perpendicular cu acestea. În Vrancea au fost trimise în această săptămână 10 km de parazăpezi din plastic. Cei 10 kilometri de plasă pentru oprirea zăpezii costă 50.000 de lei, cu mult mai puţin dacă s-ar fi achiziţionat parazăpezi metalice. Acestea fac însă „cu ochiul” hoţilor care le fură şi le vand la centrele de colectare a materialelor refolosibile. Ce par să nu ştie autorităţile este că şi un banal dig din pămant sau un gard viu pot funcţiona eficient pe post de parazăpezi. Şoferii spun că parazăpezile sunt necesare, dar acum nu le mai văd utilitatea de vreme ce se apropie primăvara. „Înainte se mai puneau parazăpezi, dar de caţiva ani nu s-au mai instalat. Se vede ce morman de zăpadă e pe marginea drumului”, a spus unul din şoferii intervievaţi de reporterii noştri pe şoseaua E85. „Am văzut pe camp, dar prea puţine. Sunt mai multe pe calea ferată decat pe şosele. Sunt foarte importante contra înzăpezirilor”, a spus un alt şofer. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un material video despre acest subiect.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vasile, acum 4099 zile, 7 ore, 15 minute, 29 secunde
Nu stiu de ce spuneti ca-i la sfarsitul iernii, atata vreme cat, amintiti-va, anul trecut viscolul cel mare a inceput pe 04.02 (pe 06 a demisionat Boc si-a fost ,,caratul " majoritatii PDL pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.