Ultima oră

O furtună de zăpadă a închis drumul dintre Domneşti şi Păuneşti

Aurelian Ivan
7 ian 2013 1516 vizualizări
Drumul judeţean 205 H a fost blocat ieri din cauza viscolului care bătea cu putere, însă probleme s-au semnalat şi pe alte drumuri u avertizarea de vant este valabilă pană în această dimineaţă

Situaţie disperată ieri în comuna Păuneşti. O furtună  e zăpadă a acoperit drumul care face legătura cu această comunitate. Poliţia a pus filtre pentru a-i atenţiona pe şoferi să nu se aventureze pe drumul închis întrucat riscau să rămană blocaţi. Autorităţile locale ne-au declarat ieri că sunt cantităţi foarte mari de zăpadă care au fost aduse de pe camp şi au blocat drumul. ”Mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio maşină blocată pe drum. Este o furtună de zăpadă de nu se vede om cu om! Zăpada de pe camp a fost adusă pe drum şi l-a blocat. Nu se vede la un metru distanţă. Avem două rute pe care se poate totuşi ajunge în comună, prin Panciu-Moviliţa şi prin Adjud-Rugineşti-Angheleşti-Viişoara-Păuneşti. Pe aceste drumuri pot ajunge în comuna maşinile mici, ambulaneţele. Avem o bătrană în comună care are nevoie de dializă, dar reuşim să o ajutăm pe aceste drumuri de urgenţă”, ne-a spus aseară primarul comunei, Gheorghe Popa. Drumul judeţean 205 H Domneşti – Păuneşti are o lungime de doar şase kilometri şi de două trei ori pe an este blocat din cauza zăpezii, spun autorităţile. Acest drum face legătura cu E85, pe la Domneşti. Probleme ne-au fost semnalate şi pe drumul Focşani –Suraia. ”Dacă nu se intervine la fel va fi şi drumul Suraia-Focşani, astăzi (n.r ieri) nu a trecut nici o "lamă" şi era un alunecuş mai ceva ca la patinoarul din Piaţa Unirii. Sunt tare curioasă dacă voi putea ajunge maine (azi – n.r.)  la timp la slujbă”, ne-a transmis pe Internet o cititoare din această localitate. Şi pe drumurile naţionale au apărut probleme în cursul zilei de ieri. S-a semnalat viscol la sol pe DN 2 D Focşani – Boloteşti, DN 2M Focşani – Unirea-Odobeşti, DN 2L Tişiţa – Panciu, DN 24 Tişiţa – Cosmeşti, DN 23 A Focşani – Gologanu – Tătăranu, DN 23 B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 23 Focşani – Boţarlău, DN 2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni. Poliţiştii vă sfătuiesc să circulaţi cu prudenţă în această perioadă, riscul de accidente fiind foarte mare. De asemenea nu plecaţi la drum dacă nu aveţi maşina echipată corespunzător. Meterologii anunţă că informarea de vant puternic rămane în vigoare pană astăzi dimineaţă. Vantul prezintă intensificări în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze de pană la 55...70 km/h şi în zona montană, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, spulberand zăpada. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.