Ultima oră

Atentie!!!! Sapte drumuri din Vrancea, inchise de viscol

Silvia Vrînceanu Nichita
19 dec 2012 5862 vizualizări
Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv rafale de vânt de aproximativ 70 km/oră care antrenează zăpadă pe carosabil, un număr de 7 tronsoane de drum judeţean vor fi închise temporar, din această seară până la încetarea viscolului, potrivit unui comunicat trimis redactiilor de catre Consiliul Judetean.


  

Este vorba de următoarele drumuri judeţene pe tronsoanele:

- 205 E / DN2-Răchitosu-Ciuşlea
- 204 D / Focşani-Suraia
- 204 E / DN2-Haret-Panciu   
-204 D / Mirceşti-Răduleşti
- 205 H / DN2-Domneşti-Păuneşti
- 205 E / DN2-Bizigheşti-Ţifeşti
- 119 C / DN2-Rugineşti.

Pe restul drumurilor judeţene din Vrancea se circulă în condiţii de iarnă, se arata in acelasi anunt. În judeţele din sud-estul ţării, pentru care este în vigoare atenţionarea cu cod galben de ninsori şi viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, care spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea. Drumul spre Bucuresti, pe soseaua E85, este deschis circulatiei, insa soferii spun ca se ruleaza cu dificultate intre Ramnicu - Sarat si Buzau. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, din cauza ninsorii viscolite, vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri. Pe partea carosabilă se depune permanent zăpadă, însă acţionează utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Conducătorii auto trebuie să circule doar cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece şi să ţină seama de recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează în trafic.În judeţele din sud-estul ţării, pentru care este în vigoare atenţionarea cu cod galben de ninsori şi viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, care spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea.

Astazi dupa amiaza: 360 de persoane din Măicăneşti au fost izolate de viscol

Circulaţia pe drumurile din Vrancea, atat naţionale, cat şi judeţene, se desfăşoară cu dificultate la această oră din cauza viscolului. Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, autorităţile au decis să închisă DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti. Ca urmare, a fost izolat satul Stupina din comuna Măicăneşti, în care se află 142 de gospodării şi locuiesc 360 de persoane. Cei 14 copii care învaţă la şcoala din Măicăneşti vor lua maine o pauză de la cursuri. În localitate nu sunt persoane dializate, care să aibă nevoie de transport la centrul de dializă. Pentru că se manifestă fenomenul de viscol la sol cu antrenarea zăpezii de pe camp şi formarea de suluri pe carosabil, utilajele nu pot lucra, iar Secţia Drumuri Naţionale urmează să intervină atunci cand vremea va permite acest lucru, după cum ne-au spus oficialii Prefecturii. Spedition UMB, firma responsabilă cu întreţinerea drumurilor naţionale, acţiona cu 17 utilaje pe celelalte drumuri. Pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă, iar firma Sotirex, care a caştigat un nou contract de deszăpezire, a scos la lucru 23 de utilaje. Vantul şi temeperaturile scăzute au afectat reţelele electrice din 15 sate din localităţile Băleşti, Ciorăşti, Gugeşti, Măicăneşti, Sihlea şi Tătăranu. De asemenea, au fost afectate patru posturi de transformare. Avertizarea de cod galben emisă de autorităţi este valabilă pană maine seară, la ora 20.00. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.