Ultima oră

FOTO!!! Orchestra Unirea din Focşani are un fan mai putin obişnuit

Silvia Vrînceanu Nichita
19 dec 2012 2990 vizualizări
"Un Crăciun Fericit!" si muzical de la Orchestra Unirea din Focşani

Orchestra de cameră Unirea a Ateneului Popular a oferit aseară iubitorilor de muzică bună un concert extraordinar, prilejuit de Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului. 31 de muzicieni din Focşani şi alte filarmonici din ţară, sub bagheta dirijorului Vincent Grüger, au interpretat langă bradul frumos împodobit creaţii ale compozitorilor Johann Strauss, Antonio Vivaldi, Antonin Dvorak, Friedrich Handel, Jacques Offenbach sau Robert Schumann. Au fost două ore de muzică de calitate, într-un concert emoţionant, intitulat "Un Crăciun Fericit!". Chiar dacă pe şosele se circulă greu, artiştii au reuşit să urce pe scenă în formulă completă şi să suplinească prin profesionalism lipsa repetiţiilor. Acesta este cel de-al doilea concert de Crăciun al orchestrei Unirea, reînfiinţată în 2009, după mai mult de patru decenii de pauză. Tenorul mexican Hector Lopez, care lucrează la Opera din Bucureşti, a impresionat publicul interpretand celebra melodie Ave Maria în limba romană. Peste 250 de focşăneni au participat la concert, printre aceştia fiind remarcat chiar şi un om al străzii, ceva mai meloman, încălţat în cizme de cauciuc şi care a aplaudat frenetic prestaţia artiştilor. Prezenţa sa merită consemnată în condiţiile în care oficialităţile administraţiei publice au preferat să aibă alte activităţi şi au declinat invitaţia la concert. Dacă citesc aceste randuri vor afla că au pierdut o serată muzicală cu adevărat specială, organizată de oameni cu adevărat speciali, care fac ca muzica bună să se cante şi la Focşani. Doar Nataşa Nemeş, directorul economic al Primăriei, a fost remarcată în public iar fanii orchestrei şi-au imaginat frumos că ar putea pune o vorbă bună pentru ca municipalitatea să ofere subvenţii mai generoase muzicii simfornice din Focşani. Următorul concert al Orchestrei va avea loc în ianuarie, de Ziua Micii Uniri. ”Avem deja peste trei ani şi jumătate de cand s-a reînfiinţat Orchestra Unirea. Aceasta nu mai este un proiect cultural al Ateneului Popular, ci a devenit un proiect cultural al municipiului. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă această minunată experienţă culturală, dar şi publicului nostru. Le sugerăm să rămană alături de noi pentru că avem proiecte interesante pentru 2013”, ne-a spus Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului, cel care a pus pe picioare orchestra în noua formulă. Orchestra a susţinut primul concert în aprilie 2009, sub bagheta dirijorului Vincent Grüger, unul dintre puţinii muzicieni germani care s-au mutat în Romania după cel de-al Doilea Război Mondial şi care a acceptat să continue tradiţia muzicii culte în Focşani, oprită brusc în 1963. (Silvia VRÎNCEANU)

Pe randul nr. 12 a stat cuminte un tanăr care îndeobste sta cu mana intinsă pe la colţ de stradă. Părea să se simtă foarte bine ascultand muzica lui Strauss, Vivaldi, Dvorak, Offenbach sau Schumann.

Orchestra are deja un public constant care i-a devenit fidel in ultimii 3 ani

Dirijorul Vincent Grüger lucreaza cu artistii din Focsani din 2009


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
spectator, acum 4154 zile, 20 ore, 18 minute, 4 secunde
O seara magica. Un cadou pentru focsaneni. Sarbatori fericite!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.