Ultima oră

VIDEO!!! Deţinuţi încolonaţi la joburi cinstite, cu CV şi scrisoare de intenţie

Aurelian Ivan
12 dec 2012 2491 vizualizări
Deţinuţii de la Penitenciarul Mandreşti au învăţat să îşi facă un CV, o scrisoare de intenţie şi cum trebuie să se poarte pentru a avea succes la angajare după eliberarea din penitenciar . ”A-ţi găsi un loc de muncă este greu”, au recunoscut cei de la Forţele de Muncă

Deţinuţii de la Penitenciarul Focsani învaţă să îşi caute de lucru. După ce au luat mită, au talhărit sau au furat ori au dat în cap acum vor să reintre în societate cu ganduri curate şi cu regret pentru ce au făcut. Cel puţin aşa s-au exprimat mai mulţi deţinuţi ieri, în faţa conducerii Penitenciarului, în contextul unei burse a locurilor de muncă organizată special pentru ei. Reprezentanţii Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Buzău şi Vrancea le-au prezentat deţinuţilor posibilităţile pe care le au la dispoziţie să se angajeze şi i-au instruit cu privire la documentele de care au nevoie dar şi atitudinea pe care trebuie să o adopte în faţa angajatorilor. Toate acestea în cadrul unui proiect de reducere a riscului de recidivă. Ironia situaţiei este că acum deţinuţii sunt pregătiţi, poate, pentru piaţa muncii, dar piaţa nu are ce să le ofere. Şi nu spunem noi asta, ci directorul adjunct al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Buzău, Valeriu Dimciu. ”Ştim foarte bine că suntem într-o perioadă de recesiune economică, nu se simte o revenire în acest sens şi a-ţi găsi un loc de muncă este greu, dar în funcţie de ce ştiu să facă este posibil să găsească”, a spus Dimciu, de la AJOFM Buzău.

 Învaţă să îşi caute de muncă

În cadrul acestui program se încearcă reintegrarea deţinuţilor pe piaţa muncii după ispăşirea pedepselor. „Programul privind reducerea riscului de recidivă şi-a propus să fie unul din cele mai practice programe desfăşurate cu persoane private de libertate, în sensul că are scopuri concrete. O persoană învaţă aici cum să îşi facă un C.V, cum să se adreseze cu o epistolă oficială unei instituţii, în căutarea unui loc de muncă, în rezolvarea unei nevoi. În cadrul programului fiecare persoană îşi identifică nevoile concrete”, ne-a spus comisarul Felicia Ionescu, asistent social în cadrul Penitenciarului Focşani. Deţinuţiii care au participat la această bursă a locurilor de muncă sunt în regim semideschis şi deschis şi mai au de ispăşit din pedeapsă mai puţin de un an de zile. În cadrul evenimentului, la care a participat şi noul comisar şef al Penitenciarului Focşani, comisarul Adrian Iacob, deţinuţii au primit şi diplome. „Acesta este un program foarte bun. Se poate vedea greşeala pe care am facut-o, de am ajuns în acest Penitenciar. Libertatea este cea mai scumpă”, a spus Stoica Dumbravă, deţinut la Penitenciarul Focşani. Peste cateva luni, mulţi dintre aceşti deţinuţi vor fi liberi şi îşi vor căuta de lucru. Organizatorii programului de reîntegrare socială speră ca deţinuţii să aleagă să muncească cinstit şi să nu se apuce de vechile obiceiuri care i-au adus după gratii. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la bursa locurilor de muncă pentru deţinuţi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.