Ultima oră

VIDEO!!! Andreea Avramescu a urcat la cer în aplauzele prietenilor

Aurelian Ivan
28 nov 2012 7659 vizualizări
Preşedintele Asociaţiei Voluntari pentru idei şi Proiecte şi-a luat rămas bun de la familie, rude şi prieteni pentru totdeauna

Lacrimi şi durere ieri la Focşani. Andreea Avramescu, studenta de 21 de ani decedată vineri seară într-o tabără din Buzău, a fost condusă pe ultimul drum. Sute de oameni, majoritatea tineri, au ţinut să-şi ia rămas bun de la Andreea. Au venit cu flori, candele şi fotografii. La un moment dat, una dintre fostele colege ale Andreei s-a simţit rău şi a avut nevoie de sprijinul prietenilor pentru a rămâne pe picioare. În drumul spre cimitir, cortegiul funerar s-a oprit şi în faţa Colegiului Naţional Unirea, liceul absolvit de Andreea cu note foarte bune în anul 2010. Profesori, elevi şi foşti colegi deopotrivă i-au adus un ultim omagiu.

Directorul liceului a depus în sicriu, în semn de preţuire, medalia omagială a Colegiului Unirea.”N-aş vrea decat să îi multumesc Andreei în numele nostru, al uniriştilor, că ne-a ales ca să fie eleva noastră, că ne-a ales ca să fim şcoala ei şi ne-a ales în egală măsură ca să fim prieteni. O vom iubi mereu şi pentru că acolo sus va pleca, va trebui să fie la fel de uniristă ca şi în cei patru ani de liceu. O să îmi permit să-i pun acolo, langă ea, o medalie”, a spus printre lacrimi Cornel Noană. Foştii săi colegi şi prieteni nu şi-au putut stăpâni lacrimile. ”Ai fost o adevărată inspiraţie pentru toţi cei care au fost langă tine, care ţi-au fost dragi, pentru că tu ai iubit pe toată lumea şi încă iubeşti şi ştim că eşti langă noi”, a spus colega de liceu Andreea Hondru, bună prietenă a Andreei Avramescu. „Ar trebui să învăţăm să trăim aşa cum a trăit ea, să învăţăm să spunem verde în faţă, aşa cum o făcea ea. Să învăţăm să iubim viaţa, să căutăm oameni superbi, să lucrăm împreună şi să fim umani”, a încheiat o alăt colegă şi prietenă, Oana Brăileanu.

Ca un ultim omagiu, elevii şi profesorii şi-au luat rămas bun cu ropote de aplauze în ritmul imnului colegiului. Andreea Avramescu era studentă la cibernetică în cadrul ASE Bucureşti şi preşedinte al unei organizaţii nonguvernamentale, VIP Romania, care susţinea voluntariatul. La sfârşitul săptămânii trecute, tanăra se afla la un workshop în tabăra Poiana Pinului din judeţul Buzău, alături de alţi 70 de studenţi. Vineri seară, după ce a susţinut un discurs, Andreea a plecat în cameră alergand, însă pe drum i s-a făcut rău. S-a prăbuşit pe scările cabanei, fără suflare. A doua zi împlinea 21 de ani. Cadrele medicale au concluzionat că tanăra a suferit un infarct de „etiologie necunoscută”. Andreea se odihneşte acum în cimitirul Nordic din Focşani. Dumnezeu să o odihnească în pace! (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la înmormantarea Andreei Avramescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gabriel , acum 4178 zile, 3 ore, 18 minute, 21 secunde
Pios Omagiu , salbe de tun , rauri de lacrimi si un trist ramas bun . Andreea odihnestete in pace , fie ca bunul Dumnezeu sa te aiba la dreapta sa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.