Ultima oră

Radiografia talhăriei în Focşani: unde rişti să rămai fară hainele de pe tine

Aurelian Ivan
23 oct 2012 2286 vizualizări
Poliţiştii au făcut o radiografie a locurilor din municipiu unde puteţi fi talhăriţi. Poliţiştii au demarat o campanie de prevenire a atacurilor numită “Siguranţa ta contează”

În perioada 18-26 octombrie, la nivelul judeţului, are loc campania „Siguranţa ta contează”, o campanie de pregătire antiinfracţională. Condiţiile socio-economice sunt cele care îi determină pe oamenii fară ocupaţie, în special în sezonul rece, când nu se găseşte de lucru, să acţioneze într-un mod negativ pentru a face rost de bani mai uşor. Radiografia faptelor stradale arată că acestea au fost comise fie pe fondul consumului de alcool, fie al lipsei ocupaţiei a unui număr mare de tineri, care sunt lăsaţi fară supraveghere şi se asociază în grupări stradale, gata să comită fapte antisociale. Avem suficiente exemple în ultimele luni cand multe persoane au fost deposedate de poşete sau alte bunuri în plin centrul oraşului, în mijlocul zilei. Ofiţerii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la Serviciul de Ordine Publică, le recomandă focşănenilor să fie foarte atenţi în acestă perioadă. Să nu ţină portofelul la vedere, să nu se afişeze cu bijuterii de valoare în mod ostentativ.

Nu este bine să se deplaseze la ore tarzii pe străzi lăturalnice şi slab iluminate. ”La intrarea în imobil, fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane dubioase. Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute, instruiţi-vă în acest sens şi copiii. Când liftul nu funcţionează, fiţi atenţi la cei care urcă odată cu dumneavoastră. Un alt lucru, instruiţi-vă copiii să nu deţină asupra lor obiecte de valoare atunci când merg la şcoală. Dacă aceştia sesizează persoane dubioase în vecinătatea unităţilor de învăţământ, să anunţe imediat cadrele didactice sau personalul de pază”, ne sfătuiesc ofiţerii de la Prevenirea Criminalităţii. Toţi cetăţenii trebuie să ştie că, în cazul în care integritatea corporală sau viaţa le sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile vizate de agresor. Reţineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sunaţi apoi la 112 pentru a reclama agresiunea. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
sud, acum 4212 zile, 13 ore, 41 minute, 10 secunde
@cristi Nu inteleg de ce te plangi .Nu ti-ajunge distractia oferita zilele trecute ? Mai vrei si lumina pe strazi...Cu ce bani????????? Lor sa nu le mai ramana citeste integral
cristi, acum 4213 zile, 19 ore, 7 minute, 28 secunde
faceti ceva in sud..... e jale cu iluminatul
X, acum 4214 zile, 29 minute, 43 secunde
SUDUL ESTE TOT IN BEZNA, STALPII ELECTRICA SUNT FARA BECURI.SA LE FIE RUSINE!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.