Ultima oră

VIDEO!!! Peripeţiile pelicanului Paul la clinica de radiologie a doctorului Buză

Aurelian Ivan
11 oct 2012 6002 vizualizări
Pelicanul Paul, care a “naufragiat” din zbor la Gura Caliţei, a fost supus unei radiografii, iar doctorul a concluzionat că nu a fost împuşcat

Doctorul radiolog Constantin Buză, unul dintre vanătorii pasionaţi ai judeţului, s-a oferit să-i ajute pe veterinarii de la Centrul zonal de îngrijire şi tratament pentru animalele sălbatice Focşani să vadă dacă într-adevăr pelicanul “Paul” a fost împuşcat de braconieri înainte de a eşua din zbor în faţa bisericii din comuna Gura Caliţei, unde a fost găsit săptămana trecută de un localnic. Medicul radiolog Constantin Buză a citit în Ziarul de Vrancea povestea pelicanului şi s-a oferit să îl consulte gratuit. Aşa au început peripeţiile dusului la doctor a pelicanului. Pasărea este cazată momentan la Crangul Petreşti, într-una din cuştile fostei grădini Zoologice. Cei de la dispensarul zoo, în frunte cu Matei Dragomir, coordonatorul centrului, au încercat să imobilizeze pelicanul pentru a-l pregăti de consult, însă pasărea nu s-a dat prea uşor dusă la medic.

În cele din urmă “Paul” a fost imobilizat cu grijă şi dus cu ambulanţa la Policlinica 2. “Cine a mai pomenit ca un pelican să ajungă la un medic pentru oameni. Am citit despre pelican în Ziarul de Vrancea. Ce surpriză că-l văd şi eu!”, a comentat un pacient care aştepta să intre la un cabinet. “Faptul că au existat suspiciuni de corp străin şi pentru că sunt medic, dar în acelaşi timp sunt şi vanător cu experienţă, m-am oferit să particip şi eu. Trebuie să ai suflet ca medic”, ne-a spus dr. Buză. La medic, Paul a fost la fel de năzdrăvan. Mai să strice aparatura! Trei oameni au fost necesari pentru a băga pelicanul la “raze”. “A fost o veste bună pentru Paul cand am aflat că medicul Constantin Buză s-a oferit să îl investigheze. În modul ăsta o să aflăm dacă are sau nu alice în el. Să sperăm că nu va apărea pe film nicio alică”, ne-a spus veterinarul de la Petreşti înainte de radiografie. Aşadar, pelicanul Paul a fost investigat radiologic cu cel mai performant aparat din judeţ.

Doctorul Buză a urmărit planşele radiologice şi din fericire nu a apărut nicio alice. ”Filmul radiologic ne arată că nu a fost un act de braconaj, s-ar fi găsit alice”, a concluzionat doctorul Buză. Pelicanul Paul va urma tratamentul medicului veterinar şi, cel mai probabil, va ajunge la Grădina Zoologică din Tîrgu Mureş, unde va sta pe perioada iernii. (Aurelian IVAN)


Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea filmul cu aventurile pelicanului Paul la doctor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.