Ultima oră

DNA continuă ancheta fraudelor de la referendum

Silvia Vrînceanu
8 oct 2012 2327 vizualizări
Procurorii anticorupţie sunt aşteptaţi astăzi la Suraia pentru a continua investigaţiile cu privire la faptele petrecute la secţia de votare 287

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor reveni astăzi în judeţ pentru a continua ancheta în cazul reţelei de fraudare a votului de la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie în care este cercetat şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Este vorba despre dosarul 280/P/2012 în care social-democratul Liviu Dragnea este suspectat că a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice să obţină un scor cat mai mare la referendum prin zece metode aflate în afara legii. Procurorii ar putea relua astăzi audierile în comuna Suraia, unde mai mulţi membri ai unor secţii de votare sunt suspectaţi că au votat în locul unor cetăţeni cu drept de vot. Despre unul dintre aceste cazuri a relatat şi ziarul nostru. Sub lupă au intrat în principal membrii Sectiei de votare nr. 287 Suraia, condusă de preşedintele Vili Stan, acolo unde a fost agresată şi o jurnalistă locală care ar fi dorit să asiste la numărarea voturilor după închiderea urmelor.

Prezenţa la vot la referendum a fost, în comuna Suraia, de aproximativ 64%. De asemenea, la DNA Bucureşti au fost audiaţi mai mulţi edili din Vrancea care au dezvăluit în cadrul unor interviuri sub acoperire realizate de cotidianul Gandul “reţeta succesului” de la referendum. Este vorba despre primarul Ion Petre de la Panciu, viceprimarul Iulian Nica, dar şi primarul de la Rugineşti, Ion Avram, toţi de la PSD. De asemenea, procurorii au cerut instituţiilor media care au relatat despre situaţia din zonă să predea filmările, înregistrările şi fotografiile realizate în ziua referendumului.

Edilii consideră că ancheta este făcută de „procurorii lui Băsescu” şi cer să fie lăsaţi în pace, mai ales că preşedintele şi-a reluat prerogativele după invalidarea referendumului. În judeţul Vrancea au existat un număr de 22 incidente electorale reclamate de PDL în ziua votului, la referendum, însă se pare că DNA nu se concentrează pe aceste fapte. La DNA au fost chemaţi şi mulţi dintre cei care au ridicat prezenţa la vot pană la 250% la secţia de votare din satul turistic Lepşa.

Autoritatea Electorală Permanentă a constat că la referendumul din 29 iulie au fost depistate 118.881 posibile voturi multiple şi 47.386 de CNP-uri invalide pe listele suplimentare, însă nu a fost dată publicităţii situaţia pe judeţe. (Silvia VRÎNCEANU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.