Ultima oră

Pelicanul Paul a fost împuşcat de braconieri

Aurelian Ivan
4 oct 2012 3163 vizualizări
Veterinarul de la dispensarul zoo din Crîngul Petreşti crede că pelicanul ar putea avea alice în corp, motiv pentru care se va reface mai greu

Pelicanul Paul, care a fost găsit în faţa bisericii din comuna Gura Caliţei, nu s-a rătăcit de colonia în care zbura, ci a fost împuşcat cel mai probabil de un braconier. Urmele de alice au fost descoperite de medicul veterinar, în urma unui consult mai amănunţit. La prima vedere starea de sănătate a pelicanului părea bună, iar bucuria salvatorilor a fost mare după ce au văzut că pasărea se hrăneşte cu peşte proaspăt, pe care îl cumpără zilnic de la pescarie. Cu toate acestea, starea păsării ar putea fi mai gravă decat s-a crezut iniţial.

 „Medicul a găsit urme de alice în mai multe locuri, după o inspecţie mai atentă. Alicele ar putea fi din nefericire încă în pelican, iar asta înseamnă pericol de infecţie. Medicul i-a administrat un tratament cu antibiotice şi sperăm să aibă efect”, ne-a spus Matei Dragomir, coordonatorul centrului zonal de îngrijire şi tratament pentru animalele sălbatice, deschis în fostul parc zoo din crangul Petreşti de către Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice.

Salvatorii pelicanului speră totuşi ca acesta să lupte pentru viaţa lui şi să se întremeze, pentru a putea zbura din nou. Reamintim că la începutul acestei săptămani pelicanul a “naufragiat” în Gura Caliţei, după ce a pornit în călătoria spre ţările calde din Africa. Pasărea, se pare un puiandru de aproximativ un an, a fost găsită de un localnic, care a anunţat autorităţile, mai ales că pelicanul este ocrotit de lege ca “monument al naturii” încă din secolul trecut. Pelicanul botezat Paul este îngrijit acum la dispensarul zoo din Crîngul Petreşti, iar salvatorii săi speră să se facă bine pentru a-l putea elibera în Delta Dunării. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
N.E.CURATU, acum 4234 zile, 5 ore, 28 minute, 15 secunde
Soc si groaza...Pelicanul Paul de Romania acuza...Mai jos declaratia pelicanului "Eram intr-un zbor planat Si brusc am fost impuscat Dubla penetratie Fara de somatie Si mi-am dat seama-ntr-o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.