Ultima oră

(Video!!!) Pelicanul Paul, hrănit cu peşte cumpărat de la piaţă

Aurelian Ivan
2 oct 2012 3901 vizualizări
Salvatorii pelicanului găsit la Gura Caliţei spun că acesta s-a întremat şi va fi eliberat într-o colonie de păsări din Delta Dunării. Cine vrea să-i ducă peşte proaspăt poate lua legătura pe Facebook cu salvatorii

 Pelicanul salvat în cursul zilei de luni de o familie din comuna Gura Caliţei, şi botezat Paul, se simte bine şi este îngrijit de veterinarii de la Centrul zonal de îngrijire şi tratament pentru animalele sălbatice Focşani, administrat de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice. Pelicanul rănit la o aripă este cazat în dispensarul zoo din Crîngul Petreşti într-o cuşcă cu bazin unde de dimineaţă i s-a adus peşte viu. ”Am fost la piaţă, am cumpărat peşte proaspăt să îi dăm şi am fost foarte bucuros că a mancat. Dacă nu s-ar fi hrănit ar fi murit, era foarte slăbit. Medicul veterinar l-a văzut, starea pelicanului este bună. Îl vom ţine cel puţin o săptămană să vedem cum asimilează mancarea, să se mai întremeze un pic şi apoi vrem să îl eliberăm într-o colonie de pelicani. În orice caz îl vom elibera în Delta Dunării. Pelicanul Paul va fi inelat, adică îl vom marca şi sperăm să aflăm mai multe date despre el, pe unde se plimbă”, ne-a spus Matei Dragomir, coordonatorul centrului de la Petreşti. Cei care vor să îl ajute pe pelicanul Paul îi pot duce peşte proaspăt prin voluntarii Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice. În acelaşi timp voluntarii le mulţumesc celor care aduc la centru animale sălbatice rănite sau vulnerabile. ”Oricand suntem gata să salvăm viaţa unui animal sălbatic care este găsit rănit. Putem fi contactaţi la telefonul 0766 357 115 sau pe pagina de Facebook: acdb focsani. Cei care vor să ne scrie o pot face pe adresa noastră de e-mail office@biodiversitate.ro”, a mai spus Matei Dragomir. Vă reamintim că un pelican a „naufragiat” din zbor chiar în fata bisericii din Gura Caliţei şi a fost salvat de un vanător din partea locului. Mai departe a fost preluat de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice care îl îngrijeşte. Pelicanul este considerat simbolul Deltei Dunării. Păsările sosesc în  Romania la începutul lunii martie şi pleacă toamna, spre Delta Nilului, Regiunea Golfului sau coastele Asiei. Paul este un pelican comun (Pelecanus onocrotalus), potrivit specialiştilor. Pe teritoriul deltei cuibăresc în jur de 2.500 de perechi de pelicani. (Aurelian IVAN)

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.