Ultima oră

Iată cum arată viitorul sediu al Parchetului Judeţean

Silvia Vrînceanu Nichita
27 sep 2012 2277 vizualizări
În jur de 20 de muncitori aduşi zilnic de la Bacău trebăluiesc zilnic la noul sediu al Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea, imobil care se ridică între actualul sediu al procurorilor şi Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi care ar trebui să fie gata pană în 2014.

Arhitecţii care au proiectat clădirea au căutat ca aceasta să se integreze în arhitectura străzii Cuza Vodă, unde se mai păstrează cateva case istorice elegante, alături de clădirea monument a colegiului. Prim-procurorul Ioan Lefter spune că a ţinut în mod special ca viitorul imobil să fie unul de bun gust, care să pună în valoare zona. Dacă în alte judeţe sediile unităţilor de Parchet sunt clădiri moderniste din sticlă, la Vrancea s-a mers pe o arhitectură tradiţională. Din păcate, nu acelaşi lucru s-a reuşit cu clădirea fostului magazin Putna, unde s-au mutat recent Tribunalul şi Judecătoria Focşani. Cu toate că s-au investit bani buni în renovarea imobilului, acesta nu se potriveşte deloc între ansamblul de clădiri monumentale de pe strada Republicii, construite în stil arhitectonic neoclasic ori traditional românesc. Este vorba despre Teatrul Municipal, Prefectura Veche, Banca Naţională şi Biserica Săpunari, adevărate bijuterii arhitecturale. Noul sediu al Parchetului Vrancea a fost proiectat de firma Arhitect Studio Bucureşti iar lucrările sunt executate de două societăţi din Bacău, Conimpuls şi Romconstructor Grup, care au caştigat licitaţia organizată de Parchetul Judeţean. Lucrările au început pe 20 august 2012, iar prim-procurorul Lefter spune că va avea grijă ca lucrările să se deruleze în ritm alert pentru a consuma banii alocaţi pană la sfarşitul anului. Acesta adaugă că de grija acestei construcţii nici măcar concediul de odihnă nu şi l-a luat în această vară. Contractul de lucrări pentru ridicarea noului sediu se ridică la valoarea totală de 7,6 milioane RON, bani pe care Ministerul Public îi va plăti în tranşe. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 4237 zile, 10 ore, 24 minute, 3 secunde
Deci...lefter va pastori si aceasta cladire, ca sef,inca 30 ani, dupa care se va retrage la pensie pe la 95 ani, apoi sef va fi mihaila, circa 70 ani, mai ales daca putoi ii mai aduce spritul si citeste integral
Titi, acum 4237 zile, 15 ore, 5 minute, 22 secunde
Parca-i desenata de Stalin...Urata cu draci!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.