Ultima oră

Probatiunea vrânceană face schimb de experienţă cu cea olandeză

Aurelian Ivan
24 sep 2012 1733 vizualizări
Ieri Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea a primit vizita unui expert în cadrul sistemului olandez de probaţiune

Un pas mic pentru expertul olandez în Romania, dar un pas mare pentru consilierii de probaţiune vranceni care vor avea parte de experinţa occidentală. Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea a primit vizita unui expert în cadrul sistemului olandez de probaţiune, Willem van Aarle. Consilierii de probaţiune din Vrancea vor avea posibilitatea realizării unui schimb de experienţă cu privire la modalităţile de lucru în cazul persoanelor condamnate menţinute în stare de libertate. În cele două zile, expertul olandez îşi propune, însoţit de Ligia Dumitraşcu, inspector de probaţiune în cadrul Direcţiei de Probaţiune din Ministerul Justiţiei şi Costel Constandache, şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, să aibă întâlniri cu reprezentanţi ai Tribunalului şi ai instituţiilor partenere ale probaţiunii vrâncene. Willem van Aarle are o bogată experienţă în cadrul instituţiei probaţiunii din oraşul ’S - Hertogenbosch, înfrăţit cu Focşaniul de mai bine de un deceniu, iar în anul 2002, printr-un proiect de dezvoltare a probaţiunii în România derulat în perioada 2000 – 2003, a fost desemnat pentru o perioadă de o săptămână să formeze profesional consilierii de probaţiune din Serviciul de Probaţiune Vrancea. „Suntem onoraţi să primim din noul vizita lui Willem van Aarle, expert în meseria sa de ofiţer de probaţiune în Olanda. În tot acest timp, 2002 – 2012, legătura noastră cu Willem nu a fost întreruptă, am avut mai multe schimburi de idei iar dânsul a mai vizitat serviciul nostru de probaţiune cu diferite ocazii. Totodată Probaţiunea din România s-a dezvoltat, metodele de lucru au fost diversificate iar numărul de consilieri de probaţiune a crescut”, a declarat Costel Constandache, şeful Serviciului de Probaţiune din Vrancea. După vizita efectuată în Vrancea, Willem van Aarle se va întâlni până la sfârşitul săptămânii cu reprezentanţi ai Serviciul de Probaţiune Bucureşti, precum şi ai Direcţiei de Probaţiune din Ministerul Justiţiei. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.