Ultima oră

Flori în amintirea pompierului căzut la datorie

Aurelian Ivan
14 sep 2012 1527 vizualizări
Pompierii vranceni şi-au adus omagiul faţă de colegul lor maiorul Liviu Mihalache, căzut la datorie în urmă cu 12 ani

Ieri, la mormântul maiorului post-mortem Liviu Mihalache din satul Colacu, comuna Valea Sării, a avut loc o ceremonie comemorativă şi o slujbă religioasă. A devenit o tradiţie pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea ca în fiecare an, în preajma aniversării Zilei Pompierilor din România, să se aducă un omagiu pompierului vrâncean căzut la datorie în urma unui incendiu produs în data de 10 februarie 2000. Căpitanul Liviu Mihalache, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Focşani, avea în spate experienţa a 12 ani de serviciu în slujba cetăţenilor când a păşit în lumea de dincolo, în urma unui incendiu produs la subsolul unui bloc de pe strada Mare a Unirii din Focşani. Căpitanul, care s-a intoxicat cu fum,  a fost avansat post-mortem la gradul de maior, iar peste ani amintirea sa rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut. Cu această ocazie, la mormântul său s-a depus o coroană de flori. „Pentru toţi cei care au avut ocazia de a lucra alături de el va rămâne întotdeauna un adevărat profesionist”, ne-au spus colegii care l-au cunoscut. Finalul seriei evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România coincide cu sărbătorirea, la data de 15 septembrie, conform calendarului creştin-ortodox român, a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.