Ultima oră

Controale la bişniţari, în pieţele de struguri

Aurelian Ivan
15 sep 2012 1907 vizualizări
Poliţiştii le-au făcut un control surpriză comercianţilor care vand struguri în pieţele agroalimentare.Echipa de control a amendat chiar şi un turc, care vindea struguri fără a avea certificat de producător

Toamna se cantăreşte producţia de struguri şi ... se număra banii. Cei care au sau nu viţă de vie se ocupă în această perioadă de “bişniţa” sau vanzarea mai mult sau mai puţin legală de struguri. Şi cum oamenii nu sunt perfecţi, nici vanzătorii nu au fost găsiţi cu actele în regulă. Lucrătorii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Rutier şi Investigarea Fraudelor, din cadrul Secţiilor Rurale de Poliţie Coteşti şi Gugeşti, dar şi din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea şi de la Centrul de Metrologolie, însoţiţi de o grupă a Serviciului de Intervenţie Rapidă Vrancea au luat la pas pieţele. Zonele principale vizate au fost locurile de desfacere şi comercializare a produselor agroalimentare şi materialului lemnos, situate în apropierea DN2-E85, între localităţile Goleşti şi Obrejiţa, unde în această perioadă se comercializează struguri. În urma verificărilor efectuate de la Intreprinderea Individuală D. Cristinel, cu punct de lucru în piaţa agroalimentară Obrejiţa, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 421 de lei, pentru lipsa casei de marcat, totodată fiind întocmite actele procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, ce au fost înaintate către Garda Financiară. La aceeaşi unitate, comisarii de la Protecţia Consumatorului au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei, pentru lipsă autorizare, lipsă informare preţ şi condiţii improprii pentru depozitare, desfacere şi comercializare. Într-un alt caz, la intreprinderea individuală G. Cristian, cu punct de lucru în piaţa agroalimentară Coteşti, s-a constat că acesta efectuează acte de comerţ contrar prevederilor legale, fapt pentru care au fost întocmite actele procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, ce au fost înaintate către Garda Financiară, spun poliţiştii. În urma acţiunii organizate a fost depistat şi un cetăţean turc, în timp ce comercializa struguri în piaţa Obrejiţa, deşi nu deţinea certificat de producăător emis în condiţii legale. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. 661/2001, cu amendă în valoare de 500 de lei. Activităţile pe această linie vor continua în perioada următoare până la finalizarea campaniei agricole de toamnă pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală şi comerţ ilegal în zona DN2-E85, precum şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere, datorate aglomerării de vehicule şi persoane în zona limitrofă şoselei europene, după cum anunţă IJP Vrancea. (Aurelian IVAN)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.