Ultima oră

Procedură simplificată pentru viza americană

Silvia Vrînceanu
5 sep 2012 1556 vizualizări
Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că începând din 13 septembrie se va simplifica procedura de acordare a vizei prin introducerea programării online a interviurilor pentru solicitanţi, precum şi prin expedierea gratuită printr-o firmă de curierat a paşaportului cu viza aprobată.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, începând din 13 septembrie, programarea interviurilor pentru solicitanţii de viză temporară în SUA se va putea face gratuit prin telefon şi online. Solicitanţii vor putea apela numărul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul României sau (703)988-7105 din Statele Unite sau se pot programa pe internet la adresa www.ustraveldocs.com/ro. Centrul de programări al Ambasadei poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–Romania. “După achitarea taxei de solicitare a vizei temporare la orice sucursală BRD din România, serviciile menţionate vor deveni disponibile. Vă rugăm să reţineti că taxa de solicitare aferentă majorităţii categoriilor de vize temporare este de 160 USD şi se achită în RON. Solicitanţii de vize temporare care şi-au programat interviul înainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei SUA conform programării stabilite”, se arat\ `n informarea Ambasadei SUA la Bucure[ti. Oficialii spun c\ solicitanţii de vize temporare care doresc să se programeze pe data de 13 septembrie sau după aceea trebuie să parcurgă următoarele proceduri:
Pasul 1:  Să îşi pregătească o fotografie.  Pentru cerinţele legate de fotografie, vă rugăm să vizitaţi următoarea pagină:  www.ustraveldocs.com/ro 
Pasul 2:  Să îşi completeze online formularul de solicitare a vizei DS-160 la http://ceac.state.gov/genniv/ şi să tipărească pagina de confirmare la final.
Pasul 3:  Să îşi creeze un profil pe pagina www.ustraveldocs.com/ro, să selecteze categoria de viză pe care doresc să o solicite şi apoi să tipărească ordinul de plată (cu cod de bare) ce conţine detaliile necesare pentru BRD.
 
Pasul 4:  Să meargă la cea mai apropiată sucursală BRD pentru a achita taxa. BRD va elibera o chitanţă aferentă acestei plăţi.
Pasul 5:  Să facă programarea interviului de viză utilizând portalul de internet www.ustraveldocs.com/ro  sau apelând numărul de telefon 031 780 0260 din România sau (703)988-7105 din Statele Unite. Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–Romania.
Pasul 6: Să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei cu toate documentele necesare pentru interviu în ziua stabilită.
Pasul 7:  Paşapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate gratuit de către TNT către una din locaţiile TNT din ţară. Pentru un serviciu mai rapid se poate opta pentru ridicarea paşaportului, în persoană, de la sediul TNT Romania SRL din Str. Aurel Vlaicu Nr. 49, cod poştal 075100, Otopeni, România.
Pentru eventuale lămuriri puteţi contacta centrul de programări la numerele menţionate mai sus sau prin email la adresa visasbucharest@state.gov. Puteţi de asemenea să contactaţi telefonic Secţia Consulară de luni până vineri între orele 14:00 şi 17:00 la numărul 021 270 6000.  Detalii sunt disponibile şi pe pagina web www.ustraveldocs.com/ro.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.