Ultima oră

Se inaugurează prima instalaţie fotovoltaică solară din Vrancea

Aurelian Ivan
4 sep 2012 1867 vizualizări
Inaugurarea este programată să aibă loc azi, la ora 11:30, în prezenţa autorităţilor locale şi centrale

Comuna Pufeşti devine de astăzi poarta către producţia de energie electrică cu ajutorul soarelui. Prima instalaţie fotovoltaică de producere a energiei electrice cu ajutorul panourilor solare se inaugurează la ora 11:30 în comuna Pufeşti. Instalaţia fotovoltaică cu o putere de 1,5 MW a fost finalizată la începutul lunii iulie şi a fost conectată la reţeaua electrică naţională la începutul lui august 2012. A fost construită la Pufeşti de către Martifer Solar România, în baza unui contract cu Eurowind Energy. Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de către filiala sa, Alpha Wind Renewables Romania SRL, cu sprijinul tehnic al Martifer Solar. Martifer Solar este parte a Grupului Martifer, un grup multinaţional industrial, cu peste 3.000 de angajaţi, axat pe construcţii metalice şi energie solară. Eurowind Energy A/S este implicată în investiţii în domeniul energiei solare şi eoliene în Europa, principalele sale pieţe fiind Danemarca, Germania, Romania şi Polonia. În Vrancea, s-au pus şi bazele unui parc eolian care ar trebui să fie construit la Mărăşeşti. Conform oficialităţilor locale, o astfel de investiţie ar fi o gură de oxigen pentru piaţa muncii din cel mai sărac oraş din Vrancea. Aici ar urma să fie instalate centrale eoliene de mare putere care să producă energie electrică cu ajutorul vantului. (A. IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.