Ultima oră

Traseu cultural-artistic în Focşani

Ziarul de Vrancea
12 aug 2012 1727 vizualizări
Direcţia pentru Cultură a identificat 60 de clădiri ce merită a fi puse în evidenţă pentru realizarea unui traseu cultural-artistic al oraşului Focşănenii noslagici s-ar putea bucura reamintindu-şi de farmecul de altădată al urbei de pe Milcov chiar şi pentru cateva momente, dacă propunerea directorului Direcţiei pentru Cultură Vrancea se va concretiza

Florin Micu Iliescu spune că a discutat cu reprezentanţii Primăriei Focşani pentru realizarea unui traseu cultural-artistic al oraşului, ce ar urma să fie marcat prin amplasarea unor imagini langă clădirile de patrimoniu ale oraşului, aflate încă în picioare, sau pe locul celor în care s-a scris istoria oraşului, dar care din păcate nu mai există astăzi. “Am propus împreună cu instituţiile de cultură un astfel de traseu, propunere pe care am înaintat-o Primăriei. Ar fi frumos dacă am amplasa şi cate o imagine, alături de cateva informaţii relevante despre imobilul respectiv şi cred că ar crea stimuli interesanţi din punct de vedere cultural”, ne-a declarat Florin Iliescu.

Potrivit acestuia, Direcţia pentru Cultură a identificat 60 de clădiri ce merită a fi puse în evidenţă în acest mod, chiar dacă unele dintre ele din păcate nu mai sunt în picioare, imaginile urmand să fie amplasate în aceste cazuri pe imobilele ridicate pe locul fostelor clădiri importante din oraş. “Costurile s-ar situa undeva la 20 mii lei cel mult, după calculele noastre. Însă instituţia noastră nu dispune de aceşti bani, întreg bugetul nostru pe anul în curs pentru cheltuieli materiale fiind de 48 mii lei”, ne-a mai declarat directorul Direcţiei pentru Cultură.

În această situaţie, sprijinul ar putea veni de la Consiliul Local Focşani, liantul între cele două părţi fiind arhitectul oraşului, Diana Decuseară. “E o idee foarte bună, dar nu am progresat de la discuţia cu d-l director Florin Micu Iliescu. Va fi nevoie de nişte avize, certificate de urbanism pentru a putea amplasa aceste imagini”, ne-a declarat arhitectul Diana Decuseară. Propunerea acesteia este ca pentru început să fie amplasate numai 10-15 astfel de panouri cu imagini, astfel încat efortul financiar să nu fie unul semnificativ. “Vom vedea pe parcurs. Eu voi propune consilierilor şi vedem cum vor îmbrăţişa dumnealor această idee”, a completat arhitectul Focşaniului. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
viorel iancu, acum 4290 zile, 4 ore, 7 minute, 5 secunde
O idee salutara. In felul acesta ne vom trezi la realitate, cu valorile pe care le avem si le-am uitat sau nu vrem sa ne mai aducem aminte de ele fiind intr-o stare deplorabila. Multe lucruri s-au citeste integral
s.georgescu, acum 4290 zile, 6 ore, 24 minute, 18 secunde
Bine ca se mai gandeste cineva si la patrimoniul cultural in tara asta! Rar...dar uite ca poate fi adevarat!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.