Politică

Primaria Focsani a tocat 14 milioane lei din imprumutul la Tiriac

Iulia Crețu
26 apr 2012 2370 vizualizări
Intră să vezi dacă strada ta a fost reparată şi cît ne costă asfaltul pe împrumut de la Dexia şi Ţiriac Unicredit

Primăria Focşani a prezentat lista străzilor reabilitate şi situaţia plăţilor pentru asfaltare. Astfel, zona Tăbăcari (străzile Tigoianu, Grigore Ionescu, Dobrogeanu Gherea, Ovidenie, Contemporanul, Inului, Crîngului, Gh. Sion, Avîntului, Renaşterii, Petru Maior, Borzeşti, Frăţiei, Garofiţei, Patriei, Cetatea Crăciuna, Petre Stefu, Stupilor) este finalizată, iar plăţile au fost făcute integral din împrumutul Dexia, 5,9 milioane lei. Străzile Al. Golescu şi Siretului au costat 1,1 milioane lei, plăţi realizate tot din împrumutul Dexia. La fel, din primii bani împrumutaţi s-au finalizat şi străzile Mehedinţi, Predeal, Eminescu, Ana Ipătescu, dar şi b-dul Gării. Valoarea lor totală urcă la peste 6,5 milioane lei, plăţi realizate către constructori. În zona Vîlcele (străzile Milcov, Dyonissos, Vîlcele şi Antrepozite) s-a asfaltat de 4,6 milioane lei, plăţi făcute de la bugetul local şi din împrumutul Dexia. Tot din primul împrumut de 28 milioane lei de la Dexia s-a făcut şi semaforizarea intersecţiilor b-dul Independenţei cu Peneş Curcanul, Greva de la Griviţa şi Aurora. Pentru zona Cuza Vodă, Bucegi, Primăria Focşani s-a folosit de bani de la bugetul local, dar şi din împrumuturile la Dexia şi Unicredit, în valoare totală de 8 milioane lei. Strada Bucegi însă este în continuare în execuţie. Zona Bahne a fost finalizată parţial. Aici s-au finalizat străzile: Petre Liciu, Lupeni, Poieniţa, Bistriţa, Măgura, Răsăritului, Comisia Centrală şi în execuţie este Constituţiei. Valoarea acestui pachet de străzi este de 8 milioane lei. În zona Obor, doar străzile Triumfului, Săgeţii şi Avram Iancu sînt gata, în timp ce la străzile Tisa, Cluj, Libertăţii, Plopi, Rovine şi Stăeşti încă se mai lucrează. Pachetul din Obor costă 1,8 milioane lei, reparaţii care sînt finanţate în majoritate de la bugetul local al municipiului Focşani. Refacerea b-delor Bucureşti şi Unirii ne costă 4,8 milioane lei, aici lucrările fiind în execuţie. La fel ca pe străzile S. Bărnuţiu, M. Kogălniceanu şi D. Cantemir, care costă 1,3 milioane lei. Strada Moldova va fi reparată de 560 mii lei. Zilele acestea se va trage tare şi pentru finalizarea b-dului Independenţei, investiţie care se ridică la valoarea de 2,3 milioane lei. Primăria Focşani mai are în intenţie să realizeze şi amenajarea intersecţiei sens giratoriu b-dul Independenţei cu străzile Mărăşeşti şi Republicii. Pentru modernizarea a trei puncte termice şi a reţelelor aferente, de la bugetul local şi din împrumutul Unicredit se cheltuiesc 1,5 milioane lei. Valoarea împrumutului la Unicredit a fost de 24,5 milioane lei, din care s-au cheltuit 14,2 milioane lei. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
tatarusanu, acum 4354 zile, 4 ore, 59 minute, 14 secunde
Singurul ideal care se mai vede in aceasta Primarie e hotia maxima pana la capat,sigurul principiu-spaga inainte de toate,iar doctrina unica e prostia in fata cetatenilor.Din traditia vesnicului sef citeste integral
geolgau, acum 4354 zile, 5 ore, 45 minute, 21 secunde
Vai de poowlaa noastra cu asa cheltuiala,asa indatorare a populatiei si asa confort de c4c4t !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.