Ultima oră

Viaţa de noapte a Focşaniului, animată de caniculă

Silvia Vrînceanu Nichita
22 iul 2012 5337 vizualizări
27 de grade Celsius la miezul acestei nopţi în Focşani, o temperatură de-a dreptul insuportabilă pentru mulţi focşăneni care au ieşit să se plimbe în număr mare pe străzile oraşului.


La această oră Piaţa Unirii este mai animată ca ziua, iar trotuarele de pe principalele străzi sunt pline de oameni de toate varstele, ieşiti la plimbare. De asemenea, terasele sunt încă pline de clienţi, băuturile reci şi îngheţata fiind cele mai vandute produse. Dacă ieşiţi din case veţi vedea că oraşul este mai animat ca la miezul zilei. “Este insuportabil să stai în apartament chiar şi la ora asta. Am ieşit să mancăm o îngheţată pentru că în casă nu se mai poate. Parcă am fi la ecuator!”, ne-a spus un cuplu de focşăneni ieşiţi să se plimbe pe “răcoarea de la miezul nopţii”. Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că de vineri până duminică vor fi temperaturi de până la 39 de grade şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic în sudul şi sud-estul ţării. Astăzi, în zona de campie, inclusiv în Focşani, temperaturile au urcat pană aproape de 40 de grade Celsius, iar maine de anunţă o zi la fel de fierbinte. Dacă ţineţi la sănătate evitaţi să staţi în soare la orele de varf.

Mai multi oameni au venit la artezienele din Piata Unirii dar si pe bancutele din gradina publica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
neica, acum 4304 zile, 13 ore, 26 minute, 58 secunde
ehe, este unul, mare bagabont, care stie foarte bine viata de noapte a focsaniului, toata noaptea umbla prin cluburi, lui nu se potriveste melodia .. "eu vara nu dorm " ci "eu noaptea citeste integral
caniculatul, acum 4305 zile, 5 ore, 55 minute, 15 secunde
Me, hai in Piata, ne gasesti la arteziene. Ne-am mutat pentru ca la morcov ne batea luna in cap. Sa aveti o noapte racoroasa.
me, acum 4305 zile, 6 ore, 1 minut, 54 secunde
hmmm...nu stiu ce sa zic de aglomeratia din piata unirii...pe video nu se vede picior de focsanean!....http://www.jurnalul.ro/webcam/focsani-piata-unirii-339.html
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.