Ultima oră

VIDEO+GALERIE FOTO- Aviatorii dispăruţi în tragedia de la Boboc, în escadrila lui Dumnezeu

Aurelian Ivan
10 iul 2012 4384 vizualizări
Trupurile celor doi militari decedaţi în accidentul aviatic de la Buzău au fost depuse ieri la pranz la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Focşani u părinţii, rudele şi prietenii au plans la căpătaiul lor u cei doi maiştri militari au pierit în tragicul accident aerian produs joia trecută u “Dumnezeu îi alege pe cei mai buni pentru escadrila din ceruri”, ne-a spus comandorul Viorel Calenciuc de la Baza de Aviaţie Boboc din Buzău

Trupurile neînsufleţite ale celor doi maiştri militari din municipiul Focşani decedaţi în urma prăbuşirii unui elicopter în judeţul Buzău, săptămana trecută, au ajuns ieri acasă. Rude, prieteni şi colegi au privit cu lacrimi în ochi sicriile celor doi aviatori, Cătălin Topoliceanu şi Viorel Cojocaru, aduse pe umeri de camarazii lor. Sicriele acoperite cu drapelul naţional au fost depuse în aceeaşi capelă a Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Focşani, în care slujeşte preotul Nicolae Cobzaru. Cei doi militari vor fi înmormântaţi joi, la o săptămană de la tragedie, unul lângă celălalt, în Cimitirul Nordic din Focşani. Cei doi maiştri militari executau un zbor de pregătire pe data de 5 iulie. Elicopterul militar de tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la 5 km de bază. În elicopter se mai aflau două persoane: un ofiţer şi un student la aviaţie, premiat al facultăţii, toţi pierind în urma prăbuşirii aparatului de zbor. Cei care au ajuns la faţa locului nu au mai găsit decât patru corpuri carbonizate în epava aparatului de zbor.


“Camarazi pană la moarte şi dincolo de ea”

Colegii militari vor efectua serviciu de gardă la căpătâiul celor doi militari până la momentul înmormântării. ”Din anul 2000 am crescut împreună, am lucrat la unitatea din Focşani. Am mers pe toate aerodromurile patriei. Mă doare să văd că au ales să fie camarazi pană la moarte şi dincolo de ea. Să sperăm că Dumnezeu îi alege pe cei mai buni pentru escadrila din ceruri”, ne-a spus comandorul Viorel Calenciuc- comandant de escadrilă la Baza de Aviaţie Boboc. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu avea 38 de ani, era căsătorit şi avea o fetiţă în clasa a II-a. Soţia sa este asistentă medicală. Cătălin Topoliceanu îmbrăţişase această meserie de la tatăl său care lucrase la Unitatea de Aviaţie din Focşani. Cunoscuţii săi spun că era fascinat de aparatele de zbor şi îi plăcea foarte mult să zboare. Viorel Cojocaru avea 44 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Şi el provenea dintr-o familie de militari, tatăl său activând mulţi ani într-o unitate de lângă Focşani. Potrivit unor surse militare, se pare că la manşă în momentul accidentului se afla căpitan comandorul Mitică Docuz. Colegii săi nu îşi explică ce s-a întamplat după ce aparatul a pierdut legătura radio cu turnul de control, în condiţiile în care elicopterul fusese verificat temeinic înainte de decolare. Elicopterul era familiar celor trei militari care mai zburaseră cu el în nenumărate randuri. Maistrul militar Catalin Topoliceanu era instructor de mecanica si ii arata camaradului sau Viorel Cojocaru mecanica acestui aparat in timpul zborului. De data aceasta în carlingă se afla şi studentul la aviaţie, care primise cadou “zborul morţii” pentru rezultatele bune obţinute la şcoală. Deocamdată autorităţile militare nu au făcut publice concluziile anchetei, spunand că mai au nevoie de timp pentru a pune cap la cap toate informaţiile adunate, aşa încat să stabilească fără echivoc dacă a fost vorba despre o defecţiune tehnică la aparat sau de o eroare de zbor. Accidentul de săptămâna trecută din Buzău s-a petrecut la exact doi ani de la o altă tragedie care a şocat opinia publică românească. Acum doi ani un avion militar s-a prăbuşit la Tuzla, în judeţul Constanţa, unde 12 militari au murit, printre care şi un ofiţer de aviaţie din Focşani. Este vorba despre locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche, care avea doar 34 de ani, şi care îşi doarme somnul de veci în Cimitirul Sudic din Focşani. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la depunerea sicrielor la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Focşani.


Trupurile militarilor morţi au fost aduse în Focşani

Trupurile neînsufleţite ale celor doi maiştri militari din Focşani decedaţi în urma prăbuşirii unui elicopter în judeţul Buzău au ajuns astăzi acasă.

Cu mai puţin de o oră în urmă trupurile celor doi focşăneni care au decedat în accidentul aviatic de la Buzău au ajuns în Focşani. Rude, prieteni şi colegi au privit cu lacrimi în ochi sicriile celor doi aviatori, aduse pe umeri de camarazii lor. Sicriele acoperite cu drapelul naţional au fost depuse în aceeaşi capelă a Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Focşani, în care slujeşte părintele protopop Nicolae Cobzaru. Cei doi militari vor fi înmormântaţi joi, unul lângă celălalt. Vom reveni cu amănunte în ediţia print a Ziarului de Vrancea.(A. I.)

 

 

 

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
IONEL, acum 4313 zile, 16 ore, 8 minute, 37 secunde
DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA LE FIE TARANA USOARA ! LE DORESC FAMILIILOR CELOR DISPARUTI , MULTA MULTA PUTERE PENTRU A PUTEA TRECE MAI USOR PESTE ACEASTA DRAMA . SA VA AJUTE DUMNEZEU !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.