Ultima oră

Vorbitul la telefonul mobil şi SMS-urile omoară la volan

Aurelian Ivan
8 iul 2012 1577 vizualizări
Numărul accidentelor de circulaţie care au fost determinate de folosirea telefonului mobil la volan este în creştere u nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul, este recomandarea poliţiştilor

Cu toate că nu reprezintă un fenomen, accidentele rutiere grave având drept cauză folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul au înregistrat o creştere în acest an. Statistica arată 65 accidente: 12 persoane decedate şi 72 persoane rănite grav la nivel naţional. Aşadar, în perioada 9 - 11 iulie, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va desfăşura o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauză concurentă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. De la începutul anului, la nivel naţional, numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu 126, de asemenea numărul persoanelor decedate este mai mic cu 79, iar a răniţilor grav este mai mic cu 105. Experienţa acumulată în anii anteriori arată că în perioada de vară creşte numărul evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de autovehicule care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii. “Nu purtaţi convorbiri telefonice în timp ce conduceţi un autovehicul, decât dacă folosiţi sisteme de tip “mâini libere”. Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceţi vă poate distrage atenţia afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizaţi un sistem de tip “mâini libere”, limitaţi convorbirea. Pentru convorbirile importante trageţi pe dreapta. Nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul! Păstraţi o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitaţi orice pericol!”, recomandă în acest sens poliţiştii de la Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (A. IVAN)

Link film avertisment
       
http://www.youtube.com/watch?va3iqCcMDByLA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.