Ultima oră

„Cutremur” în comuna Ploscuţeni

Aurelian Ivan
6 iul 2012 3461 vizualizări
în simulare au fost „avariate” clădirea primăriei şi 30 de gospodării

Nu vă speriaţi, nu este vorba de un dezastru real, ci de un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur care a avut loc în comuna Ploscuţeni pentru ca populaţia să înveţe preventiv. Conform scenariului exerciţiului, în urma cutremurului de pământ a fost avariată clădirea primăriei în proporţie de 30%, au fost afectate 30 gospodării, iar la magazia de lemne a şcolii a izbucnit un incendiu. S-au evacuat toate persoanele care se aflau în clădirea ce adăposteşte primăria, cât şi 20 elevi care erau în laboratorul de informatică al şcolii. La exerciţiu au participat echipa de deblocare-salvare, echipa de stins incendii, echipa de înştiinţare – alarmare, echipa medicală, precum şi un echipaj de poliţie, un buldoexcavator, un microbuz, un tractor cu remorcă şi un camion. Potrivit pompierilor, obiectivele acestui exerciţiu au fost verificarea sistemului de alarmare, a audibilităţii şi a reacţiei populaţiei din localitate, antrenarea autorităţilor locale pentru conducerea activităţilor pe timpul „Alarmei la dezastre” şi a acţiunilor de protecţie şi intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor cutremurului. La finalul exerciţiului s-au împărţit fluturaşi cuprinzând reguli de comportament pe timpul şi după producerea unor cutremure şi inundaţii. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.