Ultima oră

Turul Vrancei; Finanţiştii învaţă să controleze primarii

Ziarul de Vrancea
24 iun 2012 1090 vizualizări
Centrul zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă va organiza pe 4 şi 5 iulie cursul cu tema “Evaluarea stadiului de implementare a sistemelor de control intern/managerial în administraţia publică locală”.

La curs vor participa auditori interni din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, precum şi de la direcţiile din Bacău, Buzău, Brăila, Covasna, Harghita, Galaţi şi Tulcea. La seminar se va discuta despre obiectivele cadru ale misiunii de audit intersectoriale, prezentarea componentelor sistemului de control intern/managerial, prezentarea şi discutarea cerinţelor standardelor de control intern/managerial şi modul de implementare al acestora, prezentarea etapelor metodologiei de evaluare a sistemului de control intern/managerial, modul de obţinere a probelor de audit, structura şi modul de elaborare a rapoartelor de audit public intern. (M. B.)

Funcţionari publici din domeniul Muncii, la perfecţionare în Italia

Caţiva funcţionari publici din mai multe instituţii judeţene au plecat zilele trecute la o vizită de perfecţionare în Italia. Angajaţi de la Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială, dar nu numai, sunt plecaţi peste hotare în cadrul unui proiect desfăşurat pe bani europeni intitulat “Egalitate de şanse între femei şi bărbaţi”. “De la noi a plecat un singur angajat, Victoria Beznea, însă tot ce este legat de cheltuieli este suportat de reprezentanţii italieni ai proiectului”, ne-a spus Vincenţiu Micheci, directorul de la Prestaţii. Programul vizează perfecţionarea personalului din instituţii şi implicit promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi prin diverse workshop-uri şi acţiuni. (S. T.)

2.800 doze de vaccin hepatitic B pentru Vrancea


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a primit cu titlu gratuit de la Ministerul Sănătăţii 2.800 doze de vaccin hepatitic B pediatric în valoare de 61.000 lei. Vaccinul este destinat cabinetelor medicilor de familie şi maternităţilor din spitalele judeţului, care vor realiza imunizarea nou-născuţilor. Acest ser este inclus în programul naţional de imunizări şi este administrat nou-născuţilor în maternitate, după naştere. A doua doză a vaccinului se administrează la cateva luni de la naştere. Vaccinul are drept scop imunizarea bebeluşului împotriva infecţiilor cauzate de virusul hepatitei. Dozele vor fi ridicate de la Bucureşti săptămana viitoare. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.