Ultima oră

Sfarşit de capitol pentru o altă generaţie de elevi la Colegiul Naţional „AL.I.Cuza” Focşani

Ziarul de Vrancea
31 mai 2012 5637 vizualizări
Colegiul Naţional „AL.I.Cuza” Focşani a organizat ieri, 30 mai 2012, festivitatea de absolvire a elevilor claselor a XII-a, precedată de un marş de la şcoală şi pană la locul de desfăşurare, Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia”.


Elevii claselor a XII-a, îmbrăcaţi în robe şi avand baloane albe şi albastre, alături de conducerea Colegiului, diriginţi, profesori şi părinţi, au mers pană la Ateneu scandand „Cuza, Cuza” , „ Cine e cu noi striga Cuza” sau „ Am fost, suntem, vom fi cei mai buni”, în aplauzele trecătorilor. Un moment plin de emoţie au trăit participanţii în Piaţa Unirii unde, înainte de intrarea în Ateneu, elevii au dat drumul baloanelor colorate, de pe treptele monumentului Unirii, în ovaţiile tuturor celor de faţa, elevi, parinţi, profesori sau simpli spectatori, ca un simbol al desprinderii de etapa liceului şi al speranţei într-un viitor plin de impliniri.
Festivitatea de absolvire a adunat, în sala Ateneului Popular, cei 172 de absolvenţi ai promoţiei 2008-2012, parinţii, diriginţii, profesorii şi conducerea Colegiului Naţional „Al.I.Cuza” Focşani şi a fost deschisă de discursurile conducerii şcolii. Alina Măiereanu, directoarea Colegiului, a menţionat că momentul absolvirii marchează încheierea unui palpitant capitol din viaţa a 172 de adolescenţi din  ciclul liceal. Palpitant deoarece „de-a lungul celor 4 ani cat timp el s-a scris a inclus episoade emoţionante poate chiar unice…întalnirea unor elevi foarte buni cu profesori deosebiţi, experienţe intelectuale, aventuri sentimentale, călătorii în ţară şi în afară, dar şi, în fine, aprofundarea unor relaţii cu familia, prietenii, colegii şi profesorii” De asemenea a menţionat faptul că fiecare elev va primi o diploma „care certifică locul în care s-au format ca oameni, Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”, timpul în care s-a petrecut 2008-2012 şi calitatea pregătirii, de la bună la excepţional, cu alte cuvinte cuzista…” Şi din partea parinţilor s-au adresat urări absolvenţilor şi mulţumiri profesorilor pentru calitatea actului educaţional, mesajul fiind transmis de către d-na inspectoare Svetlana Baciu, în calitate de părinte de această dată.
Pe scena au urcat apoi olimpicii, cei care au reprezentat Colegiul în cei patru ani de liceu, scena dovedindu-se neîncăpătoare şi mai apoi diriginţii, care au înmanat fiecarui elev o diplomă specială, de absolvire.
Momentul festiv a fost încheiat de şefa de promoţie, Groza Oana Cristiana, de la  XII E care a predat simbolic cheia succesului elevei Nicu Alexandra, de la  XI F. Gaudeamus a răsunat apoi în sala, cantat în cor de elevi, parinţi şi profesori.
Un alt marş, de data asta spre Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”, a încheiat un capitol din viaţa unei noi generaţii de absolvenţi

 

Text trimis prin e-mail de Colegiul Naţional „AL.I.Cuza” Focşani


 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Anonim, acum 4354 zile, 21 ore, 25 minute, 43 secunde
Micu Alexandra ;)
stan, acum 4355 zile, 2 ore, 44 minute, 18 secunde
moment incarcat de emotie, tineri care acum ies in lume, insa ce le oferim noi? o tara distrusa? pentru ei foarte putine perspective de realizare? o parte vor face si facultatea, multi vor intra citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.