Ultima oră

Ministrul Dan Nica: "Riscam amenzi de 40.000 de euro pe zi dacă Parlamentul nu aprobă Legea "Big Brother"

Ziarul de Vrancea
17 mai 2012 456 vizualizări
Supranumit de presă Legea "Big Brother", proiectul legii retenţiei datelor de comunicaţii electronice prevede că furnizorii de Internet şi de telefonie sunt obligaţi să stocheze pentru un an toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de e-mailuri.

"În cazul Legii retenţiei datelor de comunicaţii electronice, Legea "Big Brother", dacă nu o aprobăm amenda este din păcate de 40.000 de euro pe zi, începând cu 1 iunie. Legea este în Parlament, iar dacă nu va fi aprobată vor curge zilnic aceste amenzi", a precizat Dan Nica, la Ziua Comunicaţiilor, potrivit Agerpres. Acesta a subliniat că prevederile legii din 2009, care au fost declarate neconstituţionale, au fost modificate, iar providerii care nu sunt de acord cu această decizie pentru că nu au resurse să stocheze toate datele, nu pot reglementa situaţia decât în instanţă. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a informat miercuri, în şedinţa de Guvern, că Parlamentul trebuie să adopte până la finalul acestei luni legea retenţiei datelor de comunicaţii, altfel România riscând să plătească pentru fiecare zi corecţii financiare de peste 40.000 de euro plus o sumă forfetară de peste un milion de euro. Supranumit de presă Legea "Big Brother", proiectul legii retenţiei datelor de comunicaţii electronice prevede că furnizorii de Internet şi de telefonie sunt obligaţi să stocheze pentru un an toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de e-mailuri. Companiile nu vor reţine însă şi date referitoare la conţinutul e-mailurilor sau al convorbirilor telefonice. Parlamentul a adoptat în anul 2008 aşa-numita Lege "Big Brother", dar Curtea Constituţională a decis, în anul 2009, că actul normativ încalcă Legea fundamentală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.