Ultima oră

VIDEO!!! Elevi intoxicaţi cu bomboane cu… naftalină la şcoala din Garoafa

Ziarul de Vrancea
17 mai 2012 7268 vizualizări
10 elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala din comuna Garoafa au fost aduşi ieri dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani după ce au început să se simtă rău.

10 elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala din comuna Garoafa au fost aduşi ieri dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani cand au început să se simtă rău la puţin timp după ce au  mancat bomboane servite de un coleg care şi-a serbat ziua de naştere. Ceea ce nu a ştiut elevul sărbătorit este că mama sa ţinuse cateva zile bomboanele la păstrare, alături de o pungă cu naftalină. Imediat după ce au mancat din bomboane, copiii au început să se simtă rău. Unul dintre profesori i-a dus pe elevi la medicul din zonă pentru consultaţii şi apoi a cerut sprijinul primarului. "Am aflat de la doamna profesor Iuliana Valea că 11 copii se simt rău după ce au mîncat nişte bomboane. După ce au luat legătura cu medicul de la cabinet, am dat dispoziţie ca aceşti copii să fie transportaţi cu microbuzul şcolar la spital. Se simţeau rău, aveau ameţeli, dureri de burtă şi o amorţeală a picioarelor", ne-a spus primarul Gheorghe Maghearu. Cei zece elevi, dintre care trei aveau varsta de peste 16 ani, au fost preluaţi de medicii de la UPU după ce au acuzat greaţă, vărsături şi dureri de burtă. „Două fete şi un băiat au fost internaţi în secţia de interne, iar ceilalţi şapte copii au rămas în pediatrie. Diagnosticul este de intoxicaţie alimentară cu o substanţă necunoscută”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului. Copiii au adus la spital şi cutia de bomboane, care se afla în termen de valabilitate dar mirosea a naftalină. (R. MANOLACHE, A. IVAN)


Mama neglijentă: „Îmi cer scuze faţă de părinţi şi de elevi”


Mama copilului spune că regretă din suflet neglijenţa de care a dat dovadă. Ea ne-a povestit cum s-a întamplat totul. "Băiatul meu mi-a cerut bani să cumpere bomboane, dar eu mi-am amintit că am eu o cutie cu bomboane, luată mai demult de la Focşani. Şi eu nu mi-am dat cu seama că pot fi cu probleme. Le-am avut într-un dulap. Pentru că sunt în curăţenie, am pus cutia de bomboane într-un sertar unde aveam şi o pungă de naftalină şi de la asta am provocat totul. Îmi cer scuze faţă de părinţi şi de elevi pentru ce s-a întamplat", ne-a spus Luminţa Boţu, mama copilului sărbătorit. Nici un părinte nu a depus reclamaţie pană în prezent, după această întamplare, însă toată lumea speră ca întamplarea să se termine cu bine. (A. I.)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un material video despre această întamplare nefericită.

 

Elevi intoxicaţi cu bomboane de ciocolată la şcoala din Garoafa

Copiii au mancat bomboane servite de un coleg care şi-a serbat ziua de naştere. Ceea ce nu a ştiut elevul sărbătorit este că mama sa ţinuse cateva zile bomboanele la păstrare, alături de o pungă cu naftalină. Imediat ce copiii au mancat bomboanele servite de colegul lor au început să se simtă rău. “Două fete şi un băiat au fost internaţi în secţia de interne, iar ceilalţi şapte copii au rămas în pediatrie. Diagnosticul este de intoxicaţie alimentară cu o substanţă necunoscută (bomboane ciocolată)”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalul din Focşani. Copiii au fost însoţiţi la spital de diriginte. Aceştia au adus şi cutia de bomboane, care se afla în termen de valabilitate dar mirosea a naftalină. Mama copilului spune că regretă din suflet neglijenţa de care a dat dovadă. "Băiatul mi-a zis: dă-mi mamă 10 lei să cumpăr bomboane, eu i-am zis: stai că am eu o cutie cu bomboane, luată mai demult de la Focşani. Şi eu, nu mi-am dat cu seama, le-am avut într-un dulap şi, pentru că sunt în curăţenie, am pus cutia de bomboane într-un sertar unde aveam şi o pungă  de naftalină şi de la asta am provocat totul. Îmi cer scuze faţă de părinţi şi de elevi pentru ce s-a întamplat", ne-a spus Luminţa Boţu, mama copilului sărbătorit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.