Ultima oră

Un bărbat din Mărăşeşti a decedat după un conflict cu ginerele său

Ziarul de Vrancea
16 mai 2012 1144 vizualizări
Primele declaraţii nu confirmă varianta unui omor, ci mai mult a unei morţi din cauze naturale u bărbatul de 63 de ani a murit ieri dimineaţă, la scurt timp după ce a avut un conflict cu ginerele său

Poliţiştii din oraşul Mărăşeşti au fost sesizaţi telefonic ieri dimineaţă că Ionel Niţă, 63 ani, zace fără suflare în propria locuinţă. Apelul i-a pus pe jar pe oamenii legii care au ajuns la locuinţa celui în cauză în scurt timp. Medicii nu au mai putut decat să constate decesul bărbatului. Faptul că pe frunte exista o linie care putea proveni dintr-o lovitură aplicată cu un corp dur şi o zgarietură pe mana stangă i-au făcut pe poliţişti să considere moartea lui Ionel Niţă una suspectă. Mai mult decat atat, între cel mort şi ginerele său, Silviu Docan, a existat chiar în dimineaţa producerii decesului un conflict care ar fi putut degenera. Între ginere şi socrul său, vecini de altfel, certurile erau o obişnuinţă, după cum a scos la iveală cercetarea poliţiei. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată din procurori şi poliţişti. Anchetatorii nu exclud ca urmele de violenţă să se fi produs în cădere. „Nu sunt alte urme de violenţă. Aşteptăm concluziile medico-legale pentru a face încadrarea juridică a faptelor. Din declaraţiile martorilor a existat un conflict între cei doi pe fondul unor neînţelegeri mai vechi”, ne-a spus Nicolae Ghihaniş, procurorul care se ocupă de caz. Anchetatorii iau în considerare ca decesul să fie survenit şi din cauza unei afecţiuni cronice. Conform documentaţiei medicale, Niţă avea probleme pulmonare. Martorii spun că l-ar fi văzut pe cel decedat expectorand sange, chiar înainte să sfarşească. În timpul audierilor, ginerele a recunoscut că a avut un conflict cu socrul său, dar a declarat că nu l-a lovit. După ce a fost audiat de politişti, Silviu Docan urma să ajungă în faţa procurorilor.

Martorii nu cred că a fost omorat

Printre cei audiaţi se numără şi soţia victimei, care le-a spus procurorilor că, la scurt timp după conflict, bărbatul a pus apă într-un lighean pentru a se spăla, după care i s-a făcut rău şi a căzut. În acel moment, bărbatul s-a lovit cu fruntea de marginea patului, ceea ce ar putea justifica semnul descoperit de anchetatori. Nici nepotul victimei, Dănuţ Docan, nu a confirmat varianta că bătrînul ar fi fost lovit. El a recunoscut că a intrat cu tatăl său ieri dimineaţă în locuinţa bunicului, unde a fost cearta, dar că nimeni nu a fost lovit. Procurorul Nicolae Ghihaniş ne-a declarat seara trecută că o decizie în acest sens va fi luată după efectuarea examenului medico-legal. Medicul legist va stabili dacă urmele de violenţă de pe trupul bărbatului au legătură cu decesul lui. (D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.