Ultima oră

VIDEO!!! Advertorial: Fundaţia familiei Plăcintă promovează din nou Vrancea turistică

Aurelian Ivan
14 mai 2012 2148 vizualizări
Proiectul "Circuitul monumentelor istorice din Vrancea", care a primit o finanţare de un milion de lei din fonduri europene, îşi propune să promoveze istoria şi monumentele Vrancei

Proiectul "Circuitul monumentelor istorice din Vrancea", lansat ieri în cadrul unei conferinţe de presă organizată la hotelul Fashion Center, îşi propune să scoată în lume monumentele istorice din Ţara Vrancei. Fundaţia "Zi Deschisă", înfiinţată de familia senatorului Sorina Plăcintă, este cea care a obţinut finanţare europeană pentru a implementa acest proiect. Nici Sorina Plăcintă şi nici fiul ei, Andrei, care sînt implicaţi activ în această fundaţie, nu au fost prezenţi la lansarea acestui proiect, însă au fost supliniţi de angajaţii care se vor ocupa de implementare, în următoarele 11 luni. Valoarea toatală a proiectului se ridică la aproape un milion de lei, din care valoare eligibilă: 748.000 de lei, iar cea eligibilă neremabursabilă este de 635.800 de lei. Dincolo de cifre, proiectul îşi propune să promoveze istoria judeţului pe plan naţional şi regional. Obiectivele proiectului se pliază, spun reprezentanţii Fundaţiei "Zi Deschisă", obiectivelor Axei prioritare 5-Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului care vizează valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural pentru includerea acestora în circuitul turistic şi promovarea lor în scopul atragerii tureştilor. "Alături de milenara creaţie populară, numeroase monumente istorice şi religioase din Vrancea atestă că pe aceste meleaguri s-a închegat şi dezvoltat de-a lungul veacurilor o tradiţie care a cultivat sentimentul demnităţii naţionale, a permanenţei şi unităţii poporului roman, al dragostei pentru cultură. Astfel, fiind considerate obiective cu potenţial real de valorificare, obiectivele turistice şi religioase ale judeţului Vrancea au conturat produsul turistic "Circuitul monumentelor istorice din Vrancea", a delarat la lansare Maricica Jipianu, manager de proiect.

Ce monumente sînt promovate în cadrul proiectului

Proiectul "Circuitul monumentelor istorice din Vrancea" urmăreşte evidenţierea celor mai importante monumente istorice din Vrancea. Circuitul cuprinde: Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, Mausoleul Eroilor din Mărăşti, Monomentul Unirii din Piaţa Unirii din Focşani, Mausoleul Eroilor din Focşani (1916-1919), Statuia Victoriei-Tişiţa-Mărăşeşti, Borna de hotar 1931, Biserica de lemn "Cuvioasa Parascheva” de la Rugineşti, Casa memorială Moş Ion Roată de la Campuri, Casa memorială Alexandru Vlahuţă din satul Dragosloveni, Mausoleul  Eroilor din comuna Soveja şi Cimitirul ostaşilor germani (1916-1919) sat Dragosloveni, comuna Soveja. Implementarea acestui proiect va contribui la atingerea obiectivelor naţionale propuse prin Master Planul pentru Turismul Naţional al Romaniei 2007-2026, dat fiind potenţialul turistic al judeţului Vrancea, după cum spun iniţiatorii de la Fundaţia “Zi deschisă”. Acest potenţial justifică sprijinul financiar acordat realizării proiectului "Circuitul monumentelor istorice din Vrancea" în scopul atragerii turiştilor, au mai spus reprezentanţii Fundaţiei "Zi Deschisă". Anul trecut Fundaţia "Zi Deschisă" a mai promovat o dată turistic judeţul Vrancea, tot de un milion de lei, cu proiectul “Vrancea: Cultură-Tradiţie şi Folclor”. (A. IVAN)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.