Ultima oră

O casă din comuna Jariştea a ars ca o torţă

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 357 vizualizări
O casă din satul Pădureni, comuna Jariştea, a luat foc sambătă noaptea, cel mai probabil de la scurtcircuit electric. Niculina Tărăbuţă a rămas fără casă după ce flăcările au izbucnit în jurul orelor 22.00. La faţa locului s-au deplasat echipajele de pompieri, dar intervenţia a fost îngreunată pentru că locuinţa bătranei era situată într-o zonă greu accesibilă.

Cu toate acestea, sătenii au intervenit prompt, aşa încît s-a evitat o posibilă tragedie.  „Batranica Tarabuta Niculina  impreuna cu cei 2 copii care aflau in casa la izbucnirea incendiului au fost salvati de vecinii care au sarit in ajutor pana au venit pompierii. Clopotele bisericii din jurul orei 12 si 15 minute au alertat vecinii care au sarit sa scoata persoanele din casa si sa stinga cat au putut propagarea focului pana la sosirea masinilor de pompieri!”, ne-a mai relatat cititorul nostru Robert Bentia, care se afla la vizită la rudele din localitate. Acesta a tinut să sublinieze profesionalismul de care au dat dovadă pompierii, dar şi altruismul consătenilor. “Casa a ars aproape în totalitate iar promptitudinea pompierilor a făcut ca incendiul să nu se transforme într-o catastrofă, zona fiind greu accesibilă, maşinile pompierilor neputand să se deplaseze la fata locului decat cu ajutorul furtunelor de apă (peste 100m lungime). Vreau să subliniez că organizarea excelenţă a pompierilor şi poliţiştilor a salvat această zonă greu accesibilă de la un incendiu major. Unele case sînt foarte vechi”, ne-a spus Robert Bentia, care a fost martor ocular la incendiu. Tot el ne-a spus ca nimeni nu a suferit răni în urma acestui incendiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.