Ultima oră

Termen limită pentru alegerea mandatarilor financiari ai partidelor şi candidaţilor independenţi

Silvia Vrînceanu Nichita
8 mai 2012 1202 vizualizări
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) atrage atenţia că, în conformitate cu art. 26 alin. (8) din Legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, 10 mai a.c. este ultima zi în care mandatarii financiari ai partidelor politice, alianţelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi ai candidaţilor independenţi se pot înregistra la AEP.

Potrivit legii, mandatarul financiar dobândeşte această calitate numai după înregistrarea sa oficială la AEP. „Mandatarul financiar răspunde solidar cu partidul (sau candidatul independent) care l-a desemnat de legalitatea operaţiunilor financiare efectuate în perioada campaniei electorale şi de respectarea prevederilor art.23-25 din Legea nr. 334/2006. Mandatarii financiari coordonatori ai partidelor pot fi declaraţi şi înregistraţi la sediul central al AEP, iar mandatarii candidaţilor independenţi la filialele regionale AEP. Declararea se poate face atât în format electronic, cât şi pe suport de hârtie. Pentru declarare şi înregistrare se utilizează formularul din Anexa 1 a Ghidului mandatarului financiar pentru alegerile locale din 2012, afişat pe site-ul AEP la secţiunea Locale, capitolul În atenţia mandatarilor financiari”, se arata intr-un comunicat primit de la  Serviciul Comunicare şi Relaţii publice al AEP. AEP reaminteşte că validarea mandatelor candidaţilor care vor fi declaraţi aleşi în urma alegerilor din 10 iunie a.c. nu va putea să înceapă înainte de publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a listei partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi pentru care a fost depus raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale întocmit de către fiecare mandatar financiar.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.