Ultima oră

Oprişan şi Săpunaru la Bucureşti, pentru a-şi impune oameni în Guvernul Ponta

Ziarul de Vrancea
1 mai 2012 9270 vizualizări
Intră să vezi ce miniştri propuşi de Victor Ponta au legătură cu Vrancea

Victor Ponta a facut publica lista ministrilor din guvernul sau marti seara, intr-o conferinta de presa comuna cu Crin Antonescu si Daniel Constantin.
Lista completa a ministrilor:

Finante si vicepriministru: Florin Georgescu, Afaceri Externe: Andrei Marga, Justitie: Titus Corlatean, Economie: Daniel Chitoiu, Interne: Ioan Rus, Aparare: Corneliu Dobritoiu, Agricultura: Daniel Constantin, M. Muncii - Mariana Campeanu, Educatie - Corina Dumitrescu, Transporturi - Ovidiu Silaghi, Sanatatii- Vasile Cepoi, Dezvoltare si Turism: Eduard Helvig, Cultura: Mircea Diaconu, Comunicatii: Dan Nica, Afaceri Europene: Leonard Orban, Ministrul Administratiei: Victor Paul Dobre. Plus 4 ministri delegati: Dialog social: Liviu Marian Pop, Mediul de Afaceri: Lucian Isar, Relatia cu Parlamentul: Mircea Dusa, Strategii Guvernamentale: Victor Alistar

Ministri Guvernului Ponta care au legatura cu Vrancea

Dan Nica originar din Panciu-ministrul comunicatiilor,si sotia deputatului PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu-ministrul invatamintului.

Cine este Corina Dumitrescu - propunerea guvernului Ponta pentru functia de ministru al Educatiei

 

Corina Dumitrescu

Foto: Agerpres

Corina Dumitrescu a fost propusa in aceasta seara de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Educatiei. Rector al Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, Corina Dumitrescu este din iunie 2011 membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societatii civile.

In 2008, Corina Dumitrescu a fost una dintre propunerile PSD pentru functia de Ministru al Justitiei, propunere respinsa de democrat liberali pe motiv ca nu indeplinea criteriul independentei, fiind sotia unui parlamentar PSD.

Cristina Dumitrescu, fost secretar in Ministerul Justitiei, este rectorul Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir". Ea este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, parlamentar care a fost membru PD inainte de a se inscrie in PSD, parasind tabara democratilor in momentul in care Traian Basescu a preluat presedintia partidului. Cristian Dumitrescu este presedintele Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor.

In 2006, ministrul justitiei de atunci, Monica Macovei, a acuzat un lung sir de demnitari ca ar fi permis intrarea in Notariat, fara examen, a unor magistrati, a unor "acoliti" ai PSD-ului si a unor neveste de lideri PSD, printre care Manuela Mitrea si Corina Dumitrescu.(Text preluat de pe site-ul www.Hotnews.ro)

Presa centrală anunţă încă de ieri dimineaţă prezenţa şefului PSD Vrancea Marian Oprişan la Buxcureşti ,cel mai probabil în scopul de a –şi impune oamenii săi în noul Guvern Ponta
După ce site-ul www.evz.ro, al cotidianului Evenimentul Zilei semnala de la primele ore prezenţa liderului PSD Vrancea Marian Oprişan:” La sediul USL a ajuns şi vicepreședintele PSD Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea. Oprişan s-a aflat în Bucureşti încă de lunea trecută, iar în ziua căderii guvernului Ungureanu a fost prezent în Parlament.”,ceva mai tîrziu pe un alt site www.Hotnews.ro, apăreau alte amănunte în legătură cu prezenţa baronului de Vrancea la Bucureşti: „15.02: Încercarea lui Victor Ponta de a-l aduce ca ministru de Interne pe clujeanul Ioan Rus (un mini-disident în PSD, retras în munţi împreună cu Vasile Dincu şi Vasile Puşcaş după certuri cu Vanghelie, Iliescu şi Geoană) i-ar fi înfuriat pe cîţiva grei ai PSD, susţine o sursă politică. Printre cei supăraţi s-ar număra Marian Oprişan, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc şi Radu Mazare. Nici unul nu a confirmat informaţia”.Aceiaşi sursă (site-ul www.Hotnews.ro) titrează, încă din debutul articolului „Ziua în care Victor Ponta îşi va anunţa guvernul. Ultimele informaţii despre negocierile politice „;următoarea întrebare :” Vine clujeanul Ioan Rus la Interne sau gruparea Dragnea – Oprişan - Hrebenciuc – Mazăre îşi va impune omul? Şi Nini Săpunaru,şeful organizaţiei PNL Vrancea se afla ieri,-foarte probabil cu aceleaşi scopuri ca şi Oprişan-la Bucureşti.Din ce ştiri se vehiculau  însă neoficial pînă la acea oră, se părea-lucru care avea să se şi confirme ulterior- că Vrancea va avea oameni doar în linia a doua a Guvernului Ponta.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4387 zile, 23 ore, 40 minute, 17 secunde
Primele vesti de la guvernul Ponta, toate cresc; salarii, pensii si pe fosta reteta pesedista, cursul Euro. Deci bugetarii isi vor primi nominal banii inapoi dar real e o abureala. Pana acum aveam o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.