Ultima oră

Turul Vrancei:Numărul persoanelor muşcate de căpuşe creşte

Ziarul de Vrancea
26 apr 2012 1939 vizualizări
Mai mulţi vrînceni muşcaţi de căpuşe. Alte şase persoane au ajuns la secţia de contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani după ce au fost muşcate de aceste insecte periculoase.

Persoanele în cauză nu au rămas internate în spital. Medicii atrag atenţia asupra pericolului din iarbă deoarece muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă. Aceasta poate provoca o boală gravă, respectiv boala Lyme, care poate afecta pielea, încheieturile, sistemul nervos şi alte sisteme sau organe. Simptomele şi gravitatea lor pot varia de la o persoană la alta. (R. M.)

Trezoreria lucrează pe 5 mai

Angajaţii Finanţelor vor avea liber luni, aşa cum a stabilit Guvernul, urmînd ca această zi să fie recuperată sîmbătă, 5 mai. „În consecinţă, în ziua de 5 mai 2012 unităţile Trezoreriei statului au program de lucru normal cu publicul (numerar şi virament)”, se precizează într-un comunicat de presă al Finanţelor. Întrucît ziua de 1 mai pică marţi, bugetarii vor avea parte de o minivacanţă de patru zile. (M. B.)

Furnizorii de servicii îşi stabilesc programul de lucru

Furnizorii de servicii medicale trebuie să anunţe Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea cum vor munci în această mini-vacanţă. Aceştia trebuie să declare la “banca sanitară” dacă vor munci pe 30 aprilie sau pe 5 mai astfel încît pacienţii care au nevoie de servicii medicale să nu aibă de suferit. “Avînd în vedere prevederile HG 370/2012 pentru stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi liberă, organizarea activităţii trebuie făcută în aşa fel încît să se asigure accesul asiguraţilor la servicii medicale”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea. Dacă medicii de familie, laboratoarele, farmaciile trebuie să anunţe instituţia cum vor munci în această perioadă, în spitale programul va fi de weekend. Ambulatoriile nu vor funcţiona luni şi marţi, iar în spital se vor asigura gărzile la fel ca în weekend. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.