Ultima oră

Turul Vrancei:Brehuescu, singurul rămas în cursa pentru şefia Penitenciarului

Ziarul de Vrancea
29 mar 2012 1086 vizualizări
Comisarul şef Dan Gheorghe Brehuescu este singurul candidat pentru şefia Penitenciarului Focşani. Mandatul său expiră pe 22 mai sau în momentul în care postul se ocupă prin concurs

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a scos la concurs funcţia vacantă. Dan Brehuescu şi un ofiţer din Baia Mare şi-au depus dosarele şi au participat la testarea psihologică. Doar actualul şef al Penitenciarului Focşani a trecut testul. El urmează să susţină şi proiectul managerial şi are toate şansele să rămînă în fruntea închisorii. Acesta a venit la comanda Penitenciarului Focşani la începutul anului 2011, înlocuindu-l pe fostul şef, Ionel Diţă. Acesta din urmă a fost schimbat în urma unui control ministerial.  (D. C.)

Prefectul nu s-a hotărît dacă va candida

Prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, încă nu a decis dacă lasă Prefectura pentru campania electorală de la locale. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a dat termen de decizie tuturor prefecţilor apolitici cu gînduri politice să anunţe dacă se vor bate la locale sau nu pentru data de ieri. Sorin Hornea ne-a precizat că deocamdată nu s-a hotărît, cel mai probabil comunicatul său oficial urmînd a veni în zilele următoare. În schimb, Adrian Dobre, prefectul de Prahova, s-a conformat solicitării ministrului Berca şi a anunţat ieri că demisionează de la Prefectură şi că va candida pe 10 iunie din partea PDL la şefia Consiliului Judeţean. (I. C.)

Şedinţă de fond funciar: 40 de propuneri aprobate, una respinsă

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor s-a întrunit ieri pentru a discuta propunerile privind validarea dreptului de proprietate de la 15 comisii locale. Cele mai multe propuneri, respectiv 17, au venit de la Păuneşti. Tot de aici a fost şi singura propunere respinsă. „De asemenea, în cadrul şedinţei au fost puse în discuţie un număr de 25 de contestaţii împotriva măsurilor stabilite de Comisia Locală Răcoasa, din care două au fost parţial admise, restul fiind respinse”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.