Ultima oră

Turul Vrancei: Doi minori au spart casa unui «spaniol»

Ziarul de Vrancea
25 mar 2012 838 vizualizări
Vîrsta minorilor care comit infracţiuni este în scădere. D. D., de 15 ani, a fost trimis în judecată recent după ce anchetatorii au dovedit că acesta, împreună cu alt minor, cu vîrsta de sub 14 ani, au sustras mai multe bunuri din locuinţa unui vrîncean plecat la muncă în Spania.

În luna decembrie 2010, prin folosirea unei chei potrivite, cei doi au intrat într-o locuinţă din Vînători şi au luat mai multe bucuri, electronice şi electrocasnice. Minorul cu vîrsta de sub 14 ani era o rudă a familiei din casa căreia s-a furat şi acesta a fost scos de sub urmărirea penală. Bunurile au fost la scurt timp după furt vîndute mai multor persoane din comună şi doar o mică parte a fost recuperată. Ambii făptaţi au recunoscut faptele. (G. SAVA)

Oraşul Panciu participă la tîrgurile de turism

Oraşul Panciu continuă acţiunile de promovare în cadrul tîrgurilor de turism. În perioada 23-25 martie 2012, Primăria Panciu a prezentat oraşul în cadrul unui stand organizat la cea de-a VI-a ediţie a Tîrgului de Turism „Touristica”, din Cluj Napoca. Primăria va participa, în perioada următoare, la încă trei tîrguri de turism. „Participarea la aceste tîrguri este parte integrată a proiectului „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană” - proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi îşi propune promovarea obiectivelor turistice din Panciu, respectiv Mănăstirea şi Schitul Brazi; Schitu „Sfîntul Ioan Botezătorul”; beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu şi meşteşugul vinului”, informează Primăria Panciu. Prin acest proiect, oraşul va avea şi un Centru de Informare Turistică. Mai multe detalii pe site-ul proiectului: www.panciuturistic.ro. (S. V.)

Oprişan îi cere lui MRU să fie „un adevărat bărbat politic”


Liderul PSD Vrancea anunţă, printr-un comunicat de presă, că a semnat Petiţia „Respectaţi autonomia universitară la UMF Tg-Mureş!” iniţiată de Coaliţia 52 Tîrgu-Mureş. Marian Oprişan îi cere premierului Mihai Răzvan Ungureanu să nu aprobe hotărîrea de guvern prin care se doreşte predarea în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu-Mureş. „Hotărîrea la care am făcut referire reprezintă un act de vînzare de neam şi de ţară şi un act de trădare săvîrşit de primul ministru care îşi va încălca jurămîntul depus deoarece înfiinţarea liniilor cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie încalcă, flagrant, Constituţia României!”, spune Oprişan, adăugînd că dacă MRU semnează un astfel de proiect dă dovadă de „trădare de neam”. Vicepreşedintele PSD consideră că acest proiect poartă interesul UDMR în promovarea autonomiei pe principii etnice, lucru pe care-l vede împotriva Constituţiei şi acuză PDL că aşa s-ar menţine la guvernare. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.