Ultima oră

Turul Vrancei: Arest pentru lotul violatorilor de la Măicăneşti

Ziarul de Vrancea
18 mar 2012 1075 vizualizări
Sentinţa în privinţa celor patru învinuiţi de comiterea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu de la Măicăneşti a fost pronunţată vineri seara.

Instanţa a decis arestul pentru 29 de zile pentru Cristian Ciochină, 26 de ani, Viorel Mocanu, de 51 de ani şi cei doi fii ai săi, Ionuţ Mocanu, de 21 de ani şi Cătălin Mocanu, de 26 de ani. Cei patru sînt acuzaţi că, în seara zilei de joi spre vineri, au profitat de o tînără de 16 ani, cu un uşor handicap psihic, pe care au luat-o din curtea unui localnic unde fata urma să doarmă. Aceasta venise la sora ei din Măicăneşti, însă pentru că nu a fost primită, a cerut adăpost la paznicul de la primărie. Acesta a dat-o în grija unui bătrîn care urma să o găzduiască peste noapte. Cei patru indivizi au aflat şi s-au dus peste bătrîn, l-au lovit şi au luat-o pe fată la domiciliul familiei Mocanu, unde au întreţinut cu ea raporturi sexuale cu perversiuni. Cînd s-a aflat de incident, violatorii au încercat să fugă, însă au fost reţinuţi. Ciochină, care este şi recidivist, avînd un rest de pedeaspsă de executat de peste 500 de zile, a recunoscut integral fapta. Ceilalţi trei au recunoscut actul sexual, nu însă şi faptul că acesta s-ar fi produs împotriva consimţămîntului tinerei. Cei patru pot face recurs împotriva deciziei arestării. (G. SAVA)


Cutremure în serie


Un seism similar celui din 4 martie 1977 ar putea produce 44.600 de daune totale la nivel naţional şi 30.520 de daune la nivelul portofoliului de poliţe al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezatrelor Naturale (PAID), a căror valoare se va ridica la aproximativ 190 milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Marius Bulugea. Calculul a fost făcut pe fondul intensificării activiăţii seismice în zona Balcanilor. Zona Vrancea a fost zguduită duminică de două seisme cu magnitudine de aproximatv 3 grade pe scara Richter, produse la adîncimi de peste 100 de kilometri. Alte cutremure s-au înregistrat în zona Balcanilor, după scrie portalul realitatea.net. "În perioada următoare poate fi orice cutremur peste 6, dar nu peste 7. Deci intre 6 şi 7 grade", a estimat într-o emisiune tv Gheorghe Mărmureanu, preşedintele onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului. (C. MARIN)


Termen limită pentru declararea impozitului pe profit


Contribuabilii vrînceni mai au termen pînă pe 25 martie pentru a-şi declara impozitul pe profit, atrage atenţia Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Vrancea. Potrivit legislaţiei în vigoare, trebuie să depună formularul 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit” şi să plătească impozitul pe anul 2011 „atît contribuabilii care nu au selectat obligaţia „Impozit pe profit datorat de persoane juridice romane, altele decît cele de la pct. 1” în declaraţia 100 pentru trimestrul IV 2011, cît şi contribuabilii care au declarat pînă la 25 ianuarie 2012 prin formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” şi au plătit o sumă egală cu impozitul pe profit calculat şi evidenţiat pentru trimestrul III 2011”, precizează Direcţia de Finanţe. Determinarea profitului impozabil şi a impozitului pe profit se efectuează în conformitate cu prevederile Titlului II „Impozitul pe profit”, luînd în calcul veniturile şi cheltuielile înregistrate anul trecut. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.