Ultima oră

Turul Vrancei:În opt ore Vrancea s-a cutremurat de trei ori

Ziarul de Vrancea
16 mar 2012 1077 vizualizări
Ieri, din Vrîncioaia au mai „izvorît” trei cutremure şi asta într-un interval de opt ore. Seismele au fost însă de slabă intensitate, nu s-au simţit, dar cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter.

Un alt seism s-a produs cu o noapte în urmă. Acesta a fost însă de 2,6 grade şi s-a simţit la o adîncime de 86 de kilometri. Un alt cutremur  a „zgîlţîit” Vrancea din nou  aseară si a avut magnitudinea de 2,6 pe scara Richter. (A. I.)

Spitalul are nevoie de medicamente oncologice ieftine

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani are nevoie de medicamente ieftine pentru derularea programului naţional de oncologie. Unitatea a trimis o situaţie Direcţiei de Sănătate Publică ce cuprinde necesarul de pilule oncologice. Spitalul cere 16 tipuri de produse din cele 22 puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii (MS). Medicamentele vor fi cumpărate prin două companii farmaceutice de stat, urmînd ca spitalul să încheie contracte comerciale cu aceste societăţi pentru cantităţile estimate. Această estimare a fost făcută la solicitarea MS după ce în ţară s-au întîmpinat dificultăţi referitoare la furnizarea medicamentelor oncologice. (R. M.)

“Legea pîrloagelor” duce la proteste

Agricultorii din Vrancea vor să protesteze dacă amenzile pentru pîrloage vor intra în vigoare. Constantin Crăciun, liderul sindicatului “Fermierul”, spune că ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, intenţionează să pună în aplicare aceste sancţiuni prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă, după cum i-a spus la întîlnirea avută la începutul acestei săptămîni. “Pămîntul nu se munceşte pentru că nu era o lege de pedepsire, trebuie văzut faptul că proprietarii de pămînt sînt în vîrstă şi nu pot munci, alţii locuiesc în oraşe, la distanţe mari”, se arată în memoriul lăsat de “ţăranul sărac” ministrului Fuia. Acesta a propus ca la nivel de primării să fie înfiinţate asociaţii care să lucreze terenurile pe care nu le pot munci proprietarii, iar amenzi să fie aplicate doar pentru cei care refuză să se înscrie în acest asociaţii. “Dacă se va emite această ordonanţă atunci vom ieşi să protestăm”, a adăugat Constantin Crăciun. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.