Ultima oră

Video!!!Carambolul iernii:Iresponsabilii de la Drumuri Naţionale au un nume: “Lucica şi Dorinel”

Ziarul de Vrancea
25 feb 2012 10242 vizualizări
Secţia de Drumuri Naţionale Vrancea a fost amendată cu doar 2.100 de lei pentru că nu a împrăştiat nisip şi sare pe şosele ieri dimineaţă, fapt care a provocat cea mai gravă tamponare în lanţ din istoria judeţului, cu 17 maşini u şefa de la Drumuri, pedelista Lucica Chiper, îşi ascunde incompetenţa şi dă vina pe firma lui Dorinel Umbrărescu u la rîndul lor drumarii lui Umbrărescu dau vina pe ceaţă u devine tot mai evident că SDN şi UMB îşi aruncă sarea în ochi în loc să o pună pe drumuri, iar de suferit au cei care merg cu maşinile şi îi plătesc pe cei care se dovedesc, iată, iresponsabili u protectorii politici ai celor doi nu au anunţat căderi de capete

Autorităţile vrîncene se dovedesc a fi de-a dreptul iresponsabile cu privire la siguranţa publică pe şosele în condiţiile dificile din ultimele zile. După ce că au scăpat ca prin urechile acului fără morţi în urma celei mai dificile ierni din ultimii zeci de ani, inconştienţii de la drumuri se îneacă precum ţiganii la mal. Ieri, nu mai puţin de 17 maşini au fost implicate într-un carambol aşa cum se întîmplă pe marile autostrăzi din America, în vreme ce oameni plătiţi de statul roman să menţină drumurile practicabile aruncă vina unii pe alţii. Secţia de Drumuri Naţionale şi firma care asigură deszăpezirea în judeţul Vrancea, UMB Spedition SRL, se află într-un conflict evident, din care au de pierdut doar şoferii care circulă pe drumurile naţionale care traversează judeţul. Acest lucru a devenit evident, după ce în ultimele 24 de ore s-au produs mai multe incidente rutiere provocate de starea drumurilor. Poleiul a provocat tamponări în lanţ, iar Secţia de Drumuri a fost “mîngîiată” cu o amendă de 2.100 de lei de către Poliţia Rutieră pentru că nu a împrăştiat material antiderapant. Aceasta după ce toată lumea a închis ochii la nebunia de pe şosele din perioada de vîrf a iernii, inclusiv la dezertarea şefului de la Poliţia Rutieră, comisarul şef Viorel Gheorghe, care se distrează în vacanţe exotice cînd judeţul are nevoie de un cap limpede pe şosele. Ştiind că e protejată de PDL, mai exact de deputatul Alin Trăşculescu, şefa de la SDN, Lucica Chiper, dă vina pe UMB Spedition şi se consideră “lucrată” de firma miliardarului din Bacău, care ar fi informat-o că toate drumurile din judeţ ar fi fost practicabile ieri dimineaţă.

 

 


“Tovarăşii de la Drumuri” înjuraţi de 17 şoferi


Ieri dimineaţă, pe şoseaua E 85, la Goleşti, nu mai puţin de 17 maşini de diverse mărci au fost implicate într-o tamponare în lanţ. Incidentul a avut loc din cauza ceţii şi a poleiului format pe carosabil după ploaia îngheţaţă din noaptea de joi spre vineri. Din fericire, doar două persoane au fost rănite. Este vorba despre doi pasageri dintr-un microbuz plin de navetişti, care circula pe ruta Focşani-Urecheşti. “Silviu C., de 41 ani, din comuna Popeşti, în timp ce conducea un microbuz, datorită carosabilului acoperit cu polei, a ceţii dense şi a neadaptării vitezei la condiţiile de trafic a intrat în coliziune cu alte trei auto staţionate pe partea carosabilă. Ulterior în tamponare au mai fost implicate şi alte autoturisme, în total 17, care se deplasau în aceeaşi direcţie. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a Victoriţei V., 54 ani şi a lui Neagu N., 72 ani, ambii din Urecheşti, precum şi mai multe avarii auto. Niciunul dintre conducătorii auto implicaţi în eveniment nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Avînd în vedere faptul că administratorul drumului nu a menţinut viabilitatea păţii carosabile se va lua măsura sancţionării contravenţionale conform art. 5 pct. 1 din OUG 195/2002”, ne-a informat Poliţia după incident. Cei care au trăit pe pielea lor momentul accidentului şi-au revenit cu greu din şoc şi mulţumeau Cerului că au scăpat cu viaţă. "Este polei pe acest pod, unde tovarăşii de la Drumuri şi Poduri au aranjat şoseaua, adică nu au dat cu material antiderapant în dimineaţa asta (ieri dimineaţă -n.r). Mi-a fost lovită maşina în spate şi am fost aruncat în carambol. Aşa e în ţara asta Romania, unde plătim rovignete, accize în benzină şi aşa mai departe", ne-a spus un şofer implicat în carambol. "Am văzut carabolul, am pus frînă şi am tras dreapta mult, dar nu m-am mai putut opri. Maşina mea este încărcată cu marfă de cîteva sute de mii de euro, are două tone greutate, nu am mai putut-o opri. Dar aici nu s-a auzit că sarea combate poleiul?", s-a arătat revoltat un alt şofer.


Ceaţă şi gheaţă - accident sigur


Proprietarii de maşini au anunţat că vor acţiona în instanţă pentru a-şi recupera pagubele de la Drumuri Naţionale. “Din cauza ceţii şi a unui stat subţire de gheaţă s-au tamponat 17 autoturisme. Accidentul s-a produs datorită neintervenţiei administratorului drumului, dar şi a neatenţiei unora dintre şoferi, care nu au adaptat viteza”, ne-a declarat comisarul şef Adrian Huzum, de la Poliţia Rutieră. Secţia de Drumuri Naţionale, condusă de Lucica Chiper, este indicată de cei implicaţi ca fiind principalul responsabil de producerea accidentului în lanţ. Ca un adevărat manager responsabil, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea caută alţi vinovaţi. Lucica Chiper dă vina pe firma UMB Spedition pentru incident. „Conform contractului semnat cu firma UMB, aceasta are obligaţia ca în fiecare dimineaţă să iasă pe drumurile naţionale şi să constate starea acestora. Raportul din dimineaţa zilei ne arăta că nu există probleme de nici un fel pe drumurile naţionale, implicit nici polei în zona podului de la Goleşti. Chiar şi dacă am fi ştiut de această problemă, tot cei de la UMB ar fi trebuit să intervină”, s-a delimitat de orice problemă Lucica Chiper, cea care ar trebui să-i supervizeze pe cei de la UMB. Nu acelaşi lucru fac domnii şi doamnele de la drumuri cînd cer taxe peste taxe şoferilor tocmai pentru a asigura o cale decentă de rulare proprietarilor de maşini.


UMB dă vina pe ceaţă


La fel de responsabili, cei de la firma UMB Spedition, deţinută de milionarul Dorinel Umbrărescu, s-au limitat la rîndul lor să declare că au acţionat aşa cum prevede contractual multianual de întreţinere a drumurilor încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. “Am început să acţionăm din jurul orei 0.00, cu material antiderapant pe toată reţeaua de drumuri naţionale. Accidentul s-a produs pentru că a fost ceaţă. Nu au avut loc accidente în alte locuri, ci doar unde a fost ceaţă. Nu comentez declaraţiile d-nei Chiper, este opinia dumneaei. Se poate vedea la district că am acţionat, acolo este trecută ora la care au ieşit maşinile pe teren”, a declarat Viorel Armencea, reprezentantul firmei UMB în Vrancea. Ca şi cum incidentul de la Goleşti nu ar fi fost de ajuns, alte trei maşini au fost implicate într-o altă tamponare în lanţ provocată tot de polei. Incidentul a avut loc pe DN 23, între Vulturu şi Răstoaca şi s-a soldat doar cu pagube materiale. Lucica Chiper dă vina tot pe firma UMB Spedition şi pentru acest incident. (S. VRÎNCEANU, D. CHIRIAC, A. IVAN)

În 2009 au picat trei capete din cauza unui accident


În februarie 2009, pe vremea cînd PSD guverna alături de PDL, mai mulţi şefi din instituţiile publice au fost forţaţi să demisioneze după un accident soldat cu patru morţi, produs la Slobozia Bradului. Poleiul a fost şi atunci cauza principală a incidentului în care au murit patru tineri care veneau de la Rîmnicu Sărat spre Focşani. Corneliu Stoian, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, şi-a înaintat pe 20 februarie 2009 demisia, după ce a fost chemat la raport de prefectul Raluca Dan. Acesta a fost găsit drept unul dintre cei responsabili pentru producerea accidentului rutier în care au decedat patru tineri, din cauza condiţiilor dificile de trafic. Alături de el şi-au mai înaintat demisiile şi Ionel Popescu, adjunctul Inspectoratului Judeţean de Politie, actualmente inspector şef, şi subcomisarul Daniel Fătu, şeful Poliţiei Rutiere. La SDN, după un scurt mandat interimar, a ajuns şefă Lucica Chiper, membru al PDL şi protejata deputatului Trăşculescu. La Poliţia Rutieră s-a întors un alt protejat, dar al lui Marian Oprişan de la PSD. Pînă să intre în politică de partea PDL, Lucica Chiper era cunoscută în Focşani ca vînzătoare de produse cosmetice din uşă în uşă. Acum este unul dintre cei mai cîştigaţi membri ai organizaţiei PDL, care a promovat politic, profesional şi personal la pachet cu partenerul de viaţă. Cît despre actualul prefect Sorin Hornea, are oare puterea politică necesară pentru a o chema la ordine pe Lucica Chiper pentru a-i cere demisia? Dar pe şeful Poliţiei Rutiere care a plecat în vacanţă în plină criză a zăpezii? Iată nişte întrebări la care cei de la guvernare, în frunte cu focşăneanul din fruntea Mministerului Transporturilor, ar trebui să răspundă.

Accident demn de autostrăzile de peste Ocean pe şoseaua E85. 17 maşini au fost implicate în carambolul de ieri dimineaţă.

 

 

Lucica Chiper aruncă sare în ochii lui Umbrărescu în loc să o pună pe drumurile acoperite de polei



 

.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
aurel, acum 4448 zile, 9 ore, 35 minute, 25 secunde
Fratilor ce asteptati de la Lucica Chiper pina ieri inrama tablouri si vindea parfumuri.Asta e cartea de vizita a d-nei Chiper. Ati ramas cu galetile de la PDL-isti iar drumurile sunt pline de gropi.
neverlandd, acum 4449 zile, 4 ore, 47 minute, 52 secunde
soferii aveau lanturi asa cum prevede legea? soferii au respectat viteza regulamentara in caz de zapada si polei ? din articol se intelege ca cel ce a provocat carambolul era soferul microbuzului citeste integral
je, acum 4449 zile, 8 ore, 51 minute, 38 secunde
Cum naiba se face ca toti incompetentii ajung in functii de conducere daca nu acesta este criteriul de baza ! Aceasta madam , care la alegeri impartea galeti portocalii si pungi cu pui si alte bunuri citeste integral
marian de la regiune, acum 4450 zile, 4 ore, 30 minute, 9 secunde
ba si de la pdl si de la psd pupati-va in fund toti si duceti-va dracului de nenorociti impreuna cu alegatorii vostri,ca ati facut din focsani un oras tiganesc plin de puturosi si lingai asteptati citeste integral
tovarasu, acum 4450 zile, 9 ore, 20 minute, 7 secunde
Mai chiriac au fost 21 de masini. Una care a intrat in trei si alte 17....eu zic ca fac 21
Pagubitul, acum 4450 zile, 9 ore, 36 minute, 58 secunde
Bai PDL-listule tu daca erai implicat ca noi in acest incident ii mai pupai in fund ?Sa-ti fie rusine ca ai curajul sa-i tii partea tov.Chiper.Nu realizezi nici in ultimul ceas la conducerea citeste integral
elena, acum 4450 zile, 10 ore, 56 minute
Niste criminali cei de la drumuri.Nici un pic de nisip aruncat pe sosele.Abia pe la ora 10 am vazut o masina cu nisip ,dar culmea ,nu imprastia nimic pentru ca se topea poleiul de pe sosea.Dar trecea citeste integral
Hai PDL, acum 4450 zile, 17 ore, 33 minute, 28 secunde
Nu este adevarat ca doamna Chiper ar fi in vreun fel vinovata de ceea ce s-a intamplat. Dansa s-a preocupat permanent ca sa se circule bine pe drumurile judetului dar a fost mintita de Umbrarescu care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.