Ultima oră

Prefectura a solicitat motorină, medicamente şi hrană din rezerva de stat pentru sinistraţi

Ziarul de Vrancea
10 feb 2012 765 vizualizări
Prefectul judeţului, Sorin Hornea, susţine că situaţia generată de căderile abundente de zăpadă şi de viscol în judeţul Vrancea a fost coordonată unitar de o Celulă de gestionare a situaţiilor de urgenţă. „Membrii Celulei îşi desfăşoară activitatea la Instituţia Prefectului, astfel încît să se ia deciziile cele mai bune într-un timp cît mai scurt. La solicitarea prefectului judeţului Vrancea, Sorin Hornea, Guvernul României a venit în sprijinul vrîncenilor şi a aprobat repartizarea de motorină care va fi distribuită autorităţilor locale pentru deszăpezire.

De asemenea, prefectul judeţului a iniţiat un proiect de Hotărîre de Guvern pentru alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului României, în sprijinul autorităţilor locale din judeţ, pentru realizarea lucrărilor de îndepărtare a zăpadă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au aprobat o altă măsură pentru sprijinirea populaţiei, care prevede transmiterea necesarului de alimente şi medicamente către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.„Îi asigur pe toţi vrîncenii că facem tot posibilul ca în cel mai scurt timp să deblocăm toate comunele din judeţul Vrancea. În două zile, din 54 de comune izolate, am reuşit să deblocăm mare parte dintre acestea, astfel că în această seară mai sînt doar nouă. În afară de acestea, mai sînt sate sau cătune izolate, tocmai de aceea am solicitat intervenţia Ministerului Apărării Naţionale de a distribui alimente cu un elicopter în zonele greu accesibile. La solicitarea mea, CNADR- regionala Iaşi a trimis utilaje de deszăpezire din toate judeţele din zona Moldovei. Cu acestea, am reuşit astăzi (joi – 9 februarie – n.r.) să deblocăm sectoare importante ale drumurilor naţionale care străbat judeţul Vrancea, reţea care, în urmă cu două zile era complet închisă. Sprijin am primit şi din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi SMURD de la care am primit elicoptere cu care am intervenit în ultimele trei zile pentru salvarea tuturor urgenţelor medicale. Am reuşit să salvăm toate cele 31 de persoane din zone izolate, care acum sînt în afara oricărui pericol. Greul nu a trecut, dar vă asigur că depunem în continuare toate eforturile ca toţi cetăţenii din acest judeţ să fie scoşi din zăpadă”, a declarat prefectul Sorin Hornea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.