Ultima oră

Info-Sinistraţi:Microbuze şi maşini blocate la Tişiţa

Ziarul de Vrancea
7 feb 2012 2253 vizualizări
Peste 200 de persoane stau de luni noapte în 12 microbuze şi mai multe maşini, blocate la Tişiţa. Printre aceste persoane, majoritatea care se întorceau din Italia, cu destinaţia Galaţi, se află şi mai mulţi copii.

Ieri, în zonă au ajuns o autofreză şi utilaje ale Armatei pentru a prelua convoiul şi pentru a aduce aceste persoane în Focşani, unde urmau să fie cazate la căminul Colegiului “Gh. Asachi”. Şi aseară, în zonă se aflau mai multe utilaje pentru a scoate maşinile din nămeţi şi a le însoţi spre Focşani. (M. B.)


Mii de vrînceni din 16 localităţi, pe întuneric

Peste 14.000 de vrînceni din mai multe localităţi din zona de sud a judeţului au rămas ieri fără curent electric din cauza vremii vitrege. Ieri dimineaţă, la ora 8.00, a căzut linia electrică aeriană Tătăranu –Vulturu, liniile de rezervă de 20 kV fiind indisponibile. Au fost afectate opt linii de medie tensiune, respectiv: Moviliţa, Măicăneşti, Tîmboieşti, Siloz, Siret, Gura Caliţei, Ciorăşti şi Vest-Gugeşti, cu 189 de posturi de transformare nealimentate.  16 localităţi erau ieri fără curent electric: Măicăneşti, Tîmboieşti, Slobozia Bradului, Suraia,Vulturu, Bilieşti, Gura Caliţei, Popeşti, Urecheşti, Tătăranu, Bordeasca, Mărtineşti, Mihălceni, Ciorăşti, Coteşti, Poiana Cristei. Au mai fost înregistrate 12 deranjamente colective şi 20 deranjamente individuale  în localităţile: Dumbrăveni, Urecheşti, Panciu, Adjudu Vechi, Jariştea, Palanca, Boţîrlău, Gugeşti, Farcaş, Răchitosu,Vulturu de Jos şi Lămoteşti. Problema lipsei curentului electric în aceste localităţi va persista, întrucît accesul în aceste zone este aproape imposibil, din cauza zăpezii care blochează drumurile. Deja, o echipă Electrica ce a plecat în control a rămas înzăpezită. “În teren se află 13 echipe pentru identificarea echipamentelor deteriorate şi înlăturarea defectelor. Cauzele ce au dus la apariţia de incidente şi nerezolvarea acestora în timp util sînt: fenomenele meteo şi drumurile de acces înzăpezite”, a transmis Maria Matei, purtătorul de cuvînt de la Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Focşani. (M. BEŞLEAGĂ)


Dializaţii de pe Valea Milcovului, transportaţi de pompieri la spital


Pompierii continuă misiunile de salvare a dializaţilor.  Autospeciala de transport victime multiple, disclocată în această perioadă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” Vrancea, a desfăşurat ieri o nouă misiune de transport a cinci persoane care au nevoie de dializă şi care locuiesc pe Valea Milcovului, din comunele Andreiaşu, Reghiu, Mera şi Broşteni. Toate au ajuns cu bine la Centrul de Dializă Focşani. Toţi bolnavii dependenţi de dializă vor rămîne internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani pînă cînd drumurile vor deveni practicabile. De altfel, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a făcut apel la bolnavii care necesită dializă să rămînă în spitale deoarece există riscul să rămînă blocaţi în zăpadă. La Spital se află internaţi 34 de bolnavi a căror viaţă depinde de dializă. Maşina a preluat şi două femei însărcinate, una din Andreiaşu şi cealaltă din Reghiu, însărcinate în cîteva luni, dar care se simţeau rău. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Elena, acum 4463 zile, 15 ore, 35 minute, 49 secunde
Fratilor face-ti ceva cu curentul electric, daca nu putem ajunge la ce-i dragi macar prin intermediul telefoanelor sa sa stim daca sunt bine. Face-ti ceva ca avem parinti batrani si nu stim de ei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.