Ultima oră

2Video!!!Update!!!Toate drumurile naționale sînt în continuare închise - ora 13.00

Ziarul de Vrancea
6 feb 2012 6968 vizualizări
Din cauza ninsorii abundente și a viscolului circulația rutieră rămîne în continuare închisă pe toate drumurile naționale care străbat județul Vrancea, conform situației operative de la ora 13.00, transmisă de Instituția Prefectului.

 

În acest moment, prioritare sînt urgențele medicale. Militarii de la Garnizoana Focșani intervin cu un utilaj cu șenile pentru a aduce  o gravidă din comuna Vintileasca la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” Focşani. De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a decis să prelungească perioada de suspendare a cursurilor în toate unitățile şcolare din județ pînă miercuri, 8 februarie. (M. BEȘLEAGĂ)

Circulația pe 15 drumuri județene este închisă

Luni, la ora 10.00, se circula în condiţii de iarnă pe 24 de drumuri judeţene, pe opt dintre acestea pe un singur fir. De asemenea, pe 16 tronsoane de drumuri judeţene circulaţia este blocată, temporar, din cauza viscolului puternic. Pentru deblocarea drumurilor județene se acţionează cu trei autofreze, două autogredere, 16 lame și două încărcătoare. De asemenea, două TAF-uri sînt pregătite să acționeze pentru scoaterea autoturismelor și a altor utilaje care ar putea rămîne blocate în nămeți. ”Din păcate, pe multe drumuri judeţene nu se poate circula datorită faptului că toate drumurile naţionale sînt blocate şi utilajele de deszăpezire nu pot ajunge pe drumurile gestionate de Consiliul Judeţean Vrancea”, transmite Biroul de Presă de la CJ. În această dimineaţă, utilajele de deszăpezire au acţionat pentru transportul unor persoane din comuna Coteşti care aveau nevoie de dializă, dar şi pentru deblocarea unei ambulanțe la Vîrteșcoiu. Cei care doresc informații despre starea drumurilor județene pot suna la serviciul de permanenţă, la telefonul 0237/616.800 interior 152. (Mihaela BEȘLEAGĂ)

 

Iată care sunt drumurile judeţene blocate temporar:

• DJ 205 H Domneşti-Păuneşti
• DJ 205 E Tifeşti-Vidra-Câmpuri
• DJ 115 Câmpuri-Gura Văii
• DJ 204 E Focşani-Mirceşti
• DJ 205 E DN 2-Ciuşlea
• DJ 205 E Ciuşlea-Doaga-DN 24 24
• DJ 205 P Boloteşti-Ivănceşti
• DJ 205 Mirceşti-Balta Raţei
• DJ 204 G Mirceşti-Răduleşti-Bilieşti
• DJ 203 H Dumitreşti-limită Judeţul Buzău
• DJ 204 P Gugeşti-DN 2
• DJ 202 E DN 2-Sihlea-Voetin
• DJ 204 B Tătăranu-Măicăneşti
• DJ 204 F Gugeşti-Oreavu
• DJ 202 F Bogza-Băleşti
• DJ 204D Focsani-Suraia-Vulturu-Maluri

 

 

Vrancea este îngropată sub nămeţi!

 

De ieri seară de la ora 18.00 şi pînă miercuri ora 8.00, judeţul se află sub atenţionare de cod portocaliu de ninsoare şi viscol u ieri s-au închis toate drumurile, autorităţile rugînd populaţia să nu se aventureze în zăpadă u cazurile urgente ale unor bolnavi şi gravide au fost rezolvate de TAB-urile Armatei, pentru că ambulanţele nu puteau interveni din cauza nămeţilor u Focşaniul este un oraş blocat, primarul Bacinschi declarîndu-se învins de lupta cu zăpada u baronul Oprişan a fost zărit ieri prin oraş la volanul Jeep-ului său 4X4, probabil pentru a inspecta de ce nu se face deszăpezire u azi, toate şcolile şi grădiniţele au cursurile suspendate

Vrancea s-a mutat în Norvegia, iar zăpezile nordului au îngropat pur şi simplu judeţul! Toate drumurile au fost închise din cauza căderilor masive de zăpadă, iar Vrancea este pînă miercuri dimineaţa sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Iarna crîncenă a surprins total autorităţile care ieri, cel puţin în Focşani, au fost “stane de gheaţă”, utilajele de deszăpezire intervenind greoi numai pe arterele principale. Puţinii oameni şi maşinile rare au circulat doar pe bulevarde, accesul în cartiere fiind blocat. Aventura de a ieşi ieri din casă s-a dovedit o experienţă extremă (nu ştim cum ar fi supravieţuit Bear Grylls), înfruntarea nămeţilor epuizîndu-te la maximum. Armata a fost singura instituţie care s-a aventurat să salveze oamenii din comunele izolate, TAB-urile pe şenile fiind înaintarea Ambulanţei la Vintileasca, Chiojdeni, Garoafa şi Vulturu pentru salvarea unor oameni bolnavi şi a unor gravide. La rîndul lor, îngrijoraţi de iarna siberiană, oficialii Învăţămîntului vrîncean au luat decizia de a suspeda cursurile la grădiniţe şi şcoli pentru astăzi şi, cel mai probabil, şi pentru zilele viitoare. Autorităţile locale şi judeţene spun că, deocamdată, nu sînt probleme la ENET, CUP, Electrica sau Distrigaz, însă cursele judeţene sînt oprite în Autogara Focşani. Aseară, în Focşani, erau – 10 grade.

Satele Vrancei au rămas izolate

Ninsoarea abundentă a izolat comunele judeţului, unde, în cel mai bun caz, se poate circula doar în interiorul lor. Vintileasca este izolată, iar în comună s-a intrat doar cu o tanchetă pentru a prelua o femeie bolnavă. Stratul de zăpadă a ajuns la aproape doi metri, iar pîine nu mai era. Autorităţile locale au curăţat sîmbătă drumurile din comună cu un buldoexcavator, dar deja stratul de zăpada depus în urmă atinge un metru. “Nu e mai rău decît altădată, dar atunci făceau pîrtie. Nu ştiu de ce în loc de tanchetă nu au trimis o autofreză şi curăţa şi drumul. E un băiat în zonă de la firma de deszăpezire şi l-am întrebat de ce nu intervine, că se face stratul de zăpadă de trei metri şi după aceea e mai greu de curăţat. Mi-a spus că a primit ordin să intervină abia după ninsoare. Nu înţeleg de ce, pentru că acum nu viscoleşte deloc, ninge liniştit”, a declarat primarul Marian Georgescu. Drumul spre Vintileasca este drum naţional, iar pe el ar trebui să intervină utilajele firmei lui Dorinel Umbrărescu, Spediton UMB. Numai că, probabil, reprezentanţii firmei s-au supărat că li s-au stricat utilajele la precedenta ninsoare şi au decis să nu intervină pînă trece urgia alba. Culmea este că pentru a ajunge să se facă legătura cu satul Poiana Stoichii, autorităţile din Vintileasca trebuie să meargă cîţiva kilometri pe drumul naţional. În cele din urmă, dacă nu se va interveni, primăria va fi nevoită să cureţe şi această porţiune de şosea pentru a ajunge la localnici, chiar dacă nu este treaba sa.
Între Dumitreşti, Chiojdeni şi Vintileasca nu se circula deloc. În schimb, de la Dumitreşti spre Rîmnicu Sărat se poate merge cu maşina, pentru că autorităţile din Buzău şi-au făcut datoria şi au curăţat şoseaua.

Drum judeţean uitat de două zile

La Ţifeşti utilajele firmei Sotirex nu interveniseră de sîmbătă dimineaţă pe drumul judeţean care traversează localitatatea. De vină se pare este faptul că primarul este de la PDL, drumul este administrat de Consilul Judeţean, iar firma care intervine este controlată de un consilier PSD. „Am vorbit şi cu cei de la societate, mi-au zis că vor trimite utilaje şi nu au venit nici acum”, a spus primarul Gabriel Postolache. Primăria are un autogreder şi a mai închiriat încă unul pentru a curăţa uliţele. Utilajele au înlăturat însă zăpada şi de pe drumul judeţean, deşi în mod normal această operaţiune nu se poate deconta. Aseară ambele autogredere rămăseseră blocate. “Explicaţia mea este că există mai multe interese de ordin financiar decît politic, pentru că se încasează nişte bani şi fac lucrările cînd le trece prin cap, ca să nu iasă scandal”, a acuzat primarul din Ţifeşti. Aceeaşi firmă a intervenit şi pe drumurile care fac legătura între E 85 şi comunele Păuneşti şi Rugineşti. Şoseaua spre Păuneşti se înfundă însă foarte uşor pe timp de viscol, astfel încît intervenţiile sînt aproape inutile. “Firma a lucrat pe drum, dar viscolul l-a blocat. În schimb, între Păuneşti şi Panciu se merge foarte bine. Am curăţat drumurile comunei cu o volă. O maşină cu pîine a intrat într-un şanţ, dar am reuşit să o scoatem”, a declarat viceprimarul Gheorghe Popa. În zona de munte a judeţului, la Bîrseşti pe DN 2 D nu se putea circula ieri după amiază. “Nu circulă nimic pe aici. Am făcut azi noapte pîrtie prin localitate. Noroc că avem o brutărie aici şi nu rămînem fără pîine”, ne-a spus primarul Costică Hîrşu.
 
Blindatele Armatei, în ajutorul bolnavilor

Echipajele de la Ambulanţă le-au solicitat ajutorul militarilor din Garnizoana Focşani pentru a ajunge la bolnavi. O tanchetă militară a mers sîmbătă după o femeie de 40 de ani din Vintileasca, care suferea de apendicită acută. A fost nevoie de mai bine de şapte ore ca militarii să ajungă la pacientă. Şi pentru o femeie cardiacă de 70 ani din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, s-a solicitat ajutorul Armatei. S-a mers cu un camion 6x6 şi pacientele au fost aduse în siguranţă la Spitalul Judeţean şi au fost internate. De asemenea, astăzi, echipajul de la Ambulanţă a solicitat ajutorul militarilor pentru o gravidă din comuna Chiojdeni. Femeia trebuie sa nască, dar pentru că drumul este blocat medicii nu au cum să ajungă la ea. “O maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu un echipaj fomat din cinci militari, aparţinînd Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, a intervenit în seara zilei de sîmbătă, în localitatea Vintileasca,  pentru evacuarea unei femei bolnave care avea nevoie urgentă de ajutor medical. Aceeaşi maşină de luptă a infanteriei execută duminică, 5 februarie, o misiune de evacuare medicală a două persoane, o femeie şi un bărbat, din localitatea Balta Albă, jud. Buzău, care necesită îngrijiri medicale. Tot duminică, la solicitarea Prefectului jud. Vrancea, un detaşament de militari de la Brigada 8 LAROM execută, cu un autocamion DAC 6x6, o misiune în comuna Chiojdeni, pentru a evacua o femeie însărcinată în nouă luni”, se arată într-un comunicat de presă al MApN. Militarii sînt pregătiţi să intervină şi în cazul altor solicitări. 

Nu se circulă de la Autogară spre nici o destinaţie

Căderile abundente de zăpadă au dus la blocarea majorităţii drumurilor din judeţ, iar situaţia va rămîne critică şi în următoarele zile. Ieri au fost blocate toate drumurile, cu mici excepţii. “Toate drumurile naţionale din judeţ sînt închise. Nici un drum adiacent celor naţionale nu poate fi folosit”, ne-a precizat comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere. Acesta a ţinut să le transmită şi o recomandare clară  şoferilor. “Nu plecaţi sub nici o formă de acasă. Dacă doriţi să nu staţi în zăpadă, lăsaţi maşinile în parcare şi evitaţi deplasările indiferent de probleme ”, a transmis Viorel Gheorghe. Poliţia Rutieră a acţionat ieri toată ziua. Au existat şi probleme, unele maşini rămînînd înzăpezite. Asta s-a întîmplat şi cu un echipaj SMURD care mergea la o intervenţie pe strada Ştefan cel Mare. Aici stratul de zăpadă era de peste jumătate de metru, iar cei de la SMURD au făcut cale întoarsă. Din Autogara Focşani nu a plecat nicio cursă către comunele judeţului. Aseară, la închiderea ediţiei,  Prefectura a anunţat că traficul rutier pe toate drumurile naţionale care străbat judeţul Vrancea este închis temporar. (Grupaj coordonat de Iulia CREŢU)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu efectele ninsorii în Focşani.



Iarna 2012 la Păuneşti-imagini primite de la un cititor al Ziarului de Vrancea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
Bogdan, acum 4462 zile, 22 ore, 56 minute, 8 secunde
dezamagire totala din partea autoritatilor,drumul Focsani-Suraia(DJ 204D)este blocat de vineri de la ora 16:00,ce fac autoritatile de o saptamana?oamenii de acolo au ramas fara alimente,curent citeste integral
Marius, acum 4464 zile, 13 ore, 43 minute, 4 secunde
Ce rusine frate ???? Oamenii sunt nesimtiti... Poti sa faci ce vrei din ei.. N au nici o problema, nu i intereseaza.. Au omorat si oameni... Legea junglei... Singurul mod este un glont in cap....ne citeste integral
gigi, acum 4464 zile, 14 ore, 13 minute, 51 secunde
mai oameni buni la iarna ce o avem banii vostri de impozite nu ne ajung nici pentru dezapezire.multumiti guvernului care a impartit bani numai la comunele cu primari PDL.Cand s-a turnat asfalt la citeste integral
Tudor Gabi, acum 4465 zile, 13 ore, 50 minute, 45 secunde
Mulţumim domnului presedinte Oprisan; intr-adevar Tifestiul nu-i al dansului. Drumul judetean ii al judetului, deci asteptam locuitorii judetului sa ne deszapezeasca. A stat ambulanta trei ore in citeste integral
RUSNAK, acum 4465 zile, 18 ore, 47 minute, 37 secunde
Rusine Oprisan si Bacinschi....va bateti joc de Focsani si Vrancea
MARICICA, acum 4465 zile, 21 ore, 40 minute, 27 secunde
SA VA FIE RUSINE !!!!!!!!!!!!!! SUNTEM SINGURUL JUDET DIN TARA IN CARE NU SE FACE NIMIC PROBABIL DIN ACEASTA ZAPADA O SA IASA BANUTI DE O NOUA CAMPANIE ELECTORALA DE, NIMENI NU CANTARESTE ZAPADA citeste integral
Vasile, acum 4466 zile, 38 minute, 10 secunde
DOMNULE PRIMAR , UTILAJELE NU FAC FATA??????? Ieri am mers de la Gara, pana la mama care locuieste langa Capela , si in intervalul 11,00-14,00 NU ERA DECAT O LAMA , LA GARA ! UN SINGUR citeste integral
vali, acum 4466 zile, 1 ora, 31 minute, 6 secunde
Domnilor!!!! trebuie sa fim constienti ca banii s-au epuizat.......toti au fost preocupati cu protestele...bainii s-au dus cu platile pentru PROTESTE , ce mai conteaza prostimea......cei care trag citeste integral
DIN MARASESTI, acum 4466 zile, 2 ore, 14 minute, 3 secunde
De ieri de la orele 12.00 in orasul Marasesti nu a mai iesit niciun utilaj. Orasul este paralizat, sunt locuri unde zapada are si 2 metri. Abia astept alegerile din iunie sa-i suip in ochi pe acesti citeste integral
vrancean revoltat, acum 4466 zile, 9 ore, 44 minute, 46 secunde
Ar trebui sa ne fie rusine. Ieri la ora 10:00 am avut curajul sa ma aventurez pe drumul E85 deoarece CNADR il dadea deschis si fara restrictii!!! Evident, era o vreme de stat acasa, dar probleme citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.