Ultima oră

Video!!!Bilanţul unei zile de iarnă cu cod portocaliu:Drumuri închise, oameni blocaţi în maşini, deszăpezire cu peripeţii

Mihaela Beșleagă
26 ian 2012 3053 vizualizări
Armata a intervenit ieri la Dumitreşti, pentru a scoate dintre nămeţi şase persoane blocate în maşini u aseară, în jur de 20 de maşini erau blocate în zăpezi şi la Suraia u locuitorii din Vintileasca, Jitia şi Dumitreşti erau ieri izolaţi, în caz de urgenţe fiind solicitat tot sprijinul Armatei u în continuare, în Vrancea rămîn închise două drumuri naţionale, DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti şi DN 2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni – Dumitreşti – Jitia u circulaţia pe E85 era şi aseară restricţionată spre Bucureşti u prefectul s-a arătat nemulţumit de modul în care s-a intervenit pe drumurile naţionale, unde şi utilajele de deszăpezire au rămas blocate u de azi vine un ger năpraznic

Iarna a făcut ravagii în judeţ şi ieri. Viscolul năpraznic de la sol a dus la crearea de suluri de zăpadă aşa încît mai multe drumuri au fost închise sau s-a circulat cu mare dificultate. S-au creat blocaje pe mai multe drumuri, iar utilajele de deszăpezire au fost depăşite de situaţie. Trei drumuri naţionale au rămas în continuare închise circulaţiei: DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni – Dumitreşti – Jitia şi DN2N, de la ieşirea din Focşani, spre Odobeşti. Probleme au fost şi pe drumul Tişita – Tecuci, care s-a blocat ieri după-amiază. Acest tronson a fost închis de poliţişti, după ce mai multe maşini au rămas înzăpezite, ca urmare a viscolului. Cei care au vrut să ajungă în Tecuci au avut la dispoziţie o variantă ocolitoare, însă mult mai lungă: Adjud- Podu Turcului – Tănăsoaia - Tecuci. Ieri, după cîteva ore de blocaj, se redeschisese circulaţia şi pe DN 2M Odobeşti – Andreiaşu, pentru ca aseară să fie închis din nou, preventiv. Pe DN 23 A Focşani – Ciorăşti – Băleşti şi Focşani – Tătăranu, pe DN 2 M Focşani – Odobeşti dar şi pe drumul judeţean 202 E Sihlea – Voetin s-a reluat circulaţia, dar cu mare greutate. Şi pe DN 2D, la Boloteşti, mai multe maşini rămăseseră blocate între nămeţi, pînă la intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, tronsonul dintre Tişiţa şi Panciu, de pe DN2L, a fost înzăpezit. Aseară, pentru ca drumarii să poate interveni, au fost restricţionate temporar şi DN 2 M Odobeşti – Andreiaşu între kilometrii 0 şi 11 şi DN 23 între Gologanu şi Ciorăşti. Pe restul drumurilor din judeţ se circula în condiţii de iarnă, cele mai mari probleme fiind pe drumurile din zona de cîmpie, care se înzăpezeau din nou în uurma frezelor. Sulurile de zăpadă au ajuns şi la doi metri înălţime pe alocuri. Şi trenurile au avut mari întîrzieri, chiar şi de patru ore la sosirea în staţia Focşani, iar două trenuri care trec prin Vrancea au fost anulate. Aseară, cîteva maşini au rămas blocate pe drumul dintre Focşani şi Suraia.


Armata a scos şase oameni blocaţi în nămeţi


Din cauza viscolului puternic care a aruncat zăpada pe şosea, încă de miercuri noapte şase persoane au rămas blocate în două maşini între nămeţi la Dumitreşti, pe DN 2N. Oamenii au refuzat să îşi părăsească autovehiculele, fiind ulterior adăpostiţi într-o casă din localitate, unde primăria le-a oferit un ceai cald. Ieri după-amiază, prefectul Sorin Hornea a cerut sprijinul Armatei, care a intervenit în zonă pentru scoaterea oamenilor din zăpadă. Din cauza drumurilor blocate de troiene, locuitorii din trei comune din zona de munte a judeţului, respectiv Vintileasca, Jitia şi Dumitreşti, sînt izolaţi. Dacă apar urgenţe medicale în aceste zone oamenii vor fi ajutaţi prin intervenţia Armatei, a dat asigurări prefectul. Şi în zonele Ciorăşti – Măicăneşti sau Andreiaşu – Reghiu se circulă foarte greu şi este posibilă intervenţia armatei dacă situaţia o va cere. Şi pe E85 relaţia cu Bucureştiul a fost ieri întreruptă toată ziua, pe ambele rute, atît spre Urziceni, cît şi spre Ploieşti, aşa încît a fost imposibil pentru şoferi să ajungă în Capitală. Ieri, Instituţia Prefectului solicitase vecinilor de la Bacău să întrerupă şi ei circulaţia pe europeană, pentru că parcările din judeţ au devenit arhipline.



 

„Firma de deszăpezire e depăşită de situaţie!”

Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a arătat foarte nemulţumit de modul în care a intervenit firma de deszăpezire UMB pe drumurile naţionale, inclusiv la Dumitreşti, pe DN 2N, unde mai mulţi oameni au rămas blocaţi în zăpadă. “Cel care trebuia să facă deszăpezirea este mai mult decît depăşit de situaţie. Nu şi-au făcut treaba! Sîntem total nemulţumiţi de modul cum acţionează. Aseară am trecut pe E 85 şi nu era deszăpezit. Acţionează în tot judeţul cu doar opt utilaje. Cum poţi să ţii un judeţ cu atîţia kilometri numai cu opt utilaje? Am solicitat o autofreză să scoatem acei oameni din zăpadă şi ne-au sfidat pur şi simplu, au mutat autofreza către Bogza-Caiata să scoată un utilaj de-al lor dintr-un şanţ, decît să vină să scoatem acei oameni”, a spus prefectul Hornea. Acesta a completat că serviciul de deszăpezire a fost cîştigat prin licitaţie, la nivelul Regionalei de Drumuri Naţionale Iaşi, şi că Prefectura, împreună cu Poliţia şi Secţia de Drumuri Naţionale Vrancea, nu poate decît să monitorizeze modul în care UMB acţionează în judeţ, firma fiind pasibilă de amenzi. În aceste condiţii, Prefectura a apelat la primării, dar şi la Consiliul Judeţean, care a sprijinit la deblocarea unui drum. Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere, a declarat că prestatorul serviciilor de deszăpezire este pasibil de amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei, un chilipir pentru un miliardar precum Dorinel Umbrărescu. „Că nu s-a acţionat cu eficienţă şi la timp de prestator, urmează să luăm măsuri. Conform codului rutier, sancţiunea se aplică administratorului drumului, reprezentantul de la Drumuri Naţionale, după care Secţia de drumuri Naţionale se poate îndrepta împotriva societăţii comerciale care are contractul respectiv”, a declarat Viorel Gheorghe. Cu toate acestea, şeful de la Rutieră a apreciat modul cum s-a acţionat în judeţ, fapt reflectat în puţine tamponări, doar şapte, lipsa accidentelor în trafic, datorită faptului că autovehiculele au fost dotate cu cauciucuri de iarnă. 


Şapte şoferi amendaţi pentru lipsa cauciucurilor de iarnă


În vederea asigurării unor condiţii optime de circulaţie, s-a acţionat ieri pe drumurile judeţene cu 18 de utilaje cu lamă şi 10 alte tipuri de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi pentru deblocarea autovehiculelor aflate în trafic. Ieri, doar un drum judeţean, 202 E Sihlea – Voetin a fost blocat de viscol, dar în cursul zilei s-a reluat circulaţia. Poliţia rutieră a aplicat ieri şapte sancţiuni şoferilor care s-au aventurat pe drum fără cauciucuri de iarnă, pe E85 şi la Focşani, care au rămas fără certificatul de înmatriculare şi au primit amenda minimă, de 300 lei. Din cauza viscolului de miercuri noapte locuitorii din Odobeşti, Gura Caliţei şi Bogheşti au rămas fără curent electric, din cauza unor deranjamente colective. La Odobeşti un copac a căzut peste reţeaua electrică şi a rupt firele de electricitate. În urma intervenţiei echipelor Electrica, avariile au fost rezolvate. Ieri dimineaţă, stratul de zăpadă măsura 37 cm la Nereju, 36 cm la Nistoreşti, 35 cm la Năruja şi 33 cm la Lepşa. Atenţionarea meteo de cod portocaliu a expirat aseară, la ora 18.00. În continuare, vremea se va răci accentuat şi va fi ger tăios, temperaturile minime urmînd să fie cuprinse între -15 şi -20 grade Celsius. (Mihaela BEŞLEAGĂ)
Pe portalul web TV www.ziaruldevrancea.ro puteţi urmări un material video de la operaţiunea de salvare a oamenilor blocaţi în zăpadă la Dumitreşti.


Două trenuri care trec prin Vrancea, anulate


Nici pe calea ferată nu s-a circulat mai bine ieri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În staţia CFR Focşani trenurile de călători au avut întîrzieri şi de 220 de minute. Cele mai mari întîrzieri s-au înregistrat la trenurile internaţionale, a precizat CFR Călători. De asemenea, două trenuri care trec prin staţiile din Vrancea au fost anulate din cauza zăpezii. Este vorba despre Intercity 551/556 Bucureşti Nord-Suceava şi retur, care trece şi prin staţia Focşani şi Regio 6102 Tecuci – Făurei, care trece şi prin staţiile Suraia şi Ciorăşti. În toată ţara, 37 de trenuri au fost anulate azi din cauza ninsorii şi a viscolului. Călătorii vor fi preluaţi cu alte trenuri aflate în circulaţie, în direcţiile respective. Trenurile rămase în circulaţie vor fi suplimentate astfel încît să poată prelua cît mai mulţi călători, a precizat CFR. Călătorii pot solicita informaţii referitoare la întîrzierile sau modificările în circulaţia trenurilor la staţiile CFR, la telefon 021/9521 sau pot accesa site-ul www.cfrcalatori.ro. De asemenea, cursele interjudeţene din Autogara Focşani spre Bucureşti, Galaţi şiu Brăila au fost anulate ieri, în vreme ce traseele interjudeţene au suferit perturbări. (M. BEŞLEAGĂ)

Nu plecaţi la drum!

La închiderea ediţiei, pe DN 23 A, în zona Tătăranu, cîteva maşini erau blocate în trafic. Drumurile blocate parţial de zăpadă la închiderea ediţiei, la ora 22.30, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea:

DN 23 B Măicăneşti- Ciorăşti
DN 2 N Bogza-Căiata-Dumbrăveni-Jitia
DN 2L Tişiţa-Panciu
DN2 N Focşani-Odobeşti-Andreiaşu
DN 23 A Focşani-Gologanu-Ciorăşti
DN 2 D Focşani-Vidra-Tulnici
DJ 202 F Băleşti-Mihălceni
DJ 204 V Tătăranu-Măicăneşti
DJ 204 E Ciuşlea-Doaga
DJ 204 Haret-Panciu şi Petreşti-Mirceşti
DJ 205 Bizigheşti-Bătineşti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
mihai, acum 4481 zile, 16 ore, 59 minute, 18 secunde
In fiecare iarna , cel putin in ultimii 8 ani de cand este primar Maghiaru la Garoafa soseaua Ciuslea -Doaga este a nimanui. De cand a inceput sa ninga nu a trecut nici un utilaj pentru deszapezire , citeste integral
gura tirgului, acum 4481 zile, 23 ore, 32 minute, 49 secunde
Toata toamna au carat cu camioanele nisipul care trebuia dat pe sosele, la viloaiele pe care prietenii doamnei Chiper si le construiesc. Motorina au papat-o jeep-urile sefilor PDL.
kykolas, acum 4482 zile, 1 ora, 16 minute, 46 secunde
ce amenda a primit firma de deszăpezire 1000-2000 lei de râsul curcilor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.