Ultima oră

DIICOT Vrancea a cumpărat în 2011 aproape 2 kile de haşiş

Ziarul de Vrancea
18 ian 2012 1397 vizualizări
Ca de obicei,problemele legate de activitatea poliţiei în 2011 au fost “rumegate” în familie, fără explicaţii către mass-media u poliţiştii spun că anumite infracţiuni au scăzut în 2011, deşi mediul rural e campion la furturi şi găinării u oamenii legii se laudă în spatele uşilor cu mai puţine accidente pe drumurile Vrancei în 2011

Poliţia vrînceană şi-a prezentat bilanţul pe anul 2011 într-un mare secret, departe de ochii presei, în ciuda promisiunilor de transparenţă făcute de inspectorul şef al IJP Vrancea. Mai mult, întîlnirea de joi a şefului Poliţiei, comisarul şef Ionel Popescu, cu mass-media a fost anulată, deşi varianta oficială este că a fost doar amînată pînă după manifestările de 24 ianuarie. Poliţiştii vrînceni s-au mulţumit să trimită aceeaşi plictisitoare enumerare de cifre, evitînd să pună degetul pe rană în faţa presei. 2011 a fost anul în care s-au desfiinţat posturile de poliţie şi au fost înfiinţate zece secţii în judeţ. Numărul de infracţiuni în comune a crescut, în condiţiile în care poliţiştii nu mai stau la post ci fac naveta şi cîte 40 de kilometri. Răufăcătorii au profitat din plin de acest lucru şi au dat spargere după spargere. Tot anul trecut, doi poliţişti de la Serviciul Rutier au avut probleme cu legea. Sorin Poroşnicu a fost destituit, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare. Deşi a susţinut tot timpul că nu a luat mită, Poroşnicu a fost exclus din structurile MAI. În noiembrie 2011, comisarul Cătălin Candea s-a urcat băut la volan şi a făcut accident. Rutieristul era băut şi s-a ales cu dosar penal. Anul trecut, în poliţie s-au făcut şi disponibilizări, chiar dacă s-au organizat sub forma unor pensionări sau demisii forţate. La bilanţ a fost şeful Poliţiei, alături de reprezentanţi de la Parchet, Tribunal şI Jandarmerie. Printre invitaţi s-au aflat şi comisarul şef Alexandru Tanco, adjunctul şefului IGPR.

Captură de lemn - peste un milion de metri cubi

Conform datelor furnizate de IPJ Vrancea, criminalitatea în judeţ s-a redus în 2011 cu 7% faţă de 2010, iar cele mai multe acte de violenţă şi omor au avut loc în mediul rural. Statistic, 54,08% din criminalitatea sesizată a provenit din mediul rural, ponderea ce mai mare fiind reprezentată de infracţiunile de natură judiciară. Rapoartele poliţiştilor arată că principalele genuri de infracţiuni sînt furturile -23,09%, în creştere cu 7%. S-au înregistrat scăderi la infracţiunile sesizate contra persoanei, de la 1.907 în 2010 la 1.415 în 2011, cu 490 mai puţine. În 2011, Vrancea s-a situat pe locul 36 în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor contra patrimoniului. Au fost înregistrate peste 5.000 de infracţiuni cu urmărire penală, din care peste 1.000 de natură economico-financiară, 2.344 judiciare, iar alte 1.626 de altă natură. Şi infracţionalitatea în silvicultură a dat “roade”, captura de lemn confiscat a fost de peste un milion de metri cubi, în valoare de peste 300.000 lei. Direcţia Silvică Focşani şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Focşani au organizat peste 5.700 de acţiuni şi controale şi au aplicat peste 1.300 de sancţiuni. Serviciul de Crimă Organizată, în colaborare cu DIICOT, a efectuat mai multe confiscări şi cumpărări autorizate de droguri ce au constat în 1,711 kg haşiş, 70 grame de canabis şi 0,34 grame etcatinonă (substanţă etnobotanică din categoria drogurilor de risc) în cadrul anchetelor ce au vizat combaterea consumului şi traficului cu substanţe interzise. În 2011 au fost sesizate şi 2.218 infracţiuni economice, număr care se menţine ridicat pe fondul recesiunii. În 2011, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 19%, faţă de 2010. S-a redus cu 41% numărul persoanelor decedate şi cu 10,5%  cel al persoanelor grav rănite în accidente rutiere. (D. CHIRIAC, A. IVAN)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.